Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Detalii cutremurătoare din dosar Cum a murit fetiţa care a căzut de pe un bloc în construcție din Constanța

ro

12 Apr, 2017 14:22 3598 Marime text
O fetiţă de 12 ani se juca, împreună cu alţi copii, într-ul bloc aflat în construcţie pe strada Steagului. Aceasta a alunecat şi a căzut de la etaj, impactul cu solul fiindu-i fatal. Totul se întâmpla anul trecut, iar astăzi, 12 aprilie, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpaţii S.C. Eucass SRL şi I.M., cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă și continuare a lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente.
 
Din probele administrate până în acest moment în cauză, "s-a reţinut în sarcina inculpatului faptul că, în data de 30.11.2016, în jurul orei 15.00, minorii Ş.M.M., M.A., G.S. şi T.R.M. au mers să se joace la blocul aflat în construcţie, situat pe strada Steagului din Constanţa, unde au urcat la etajul 5, profitând de faptul că nu era niciun gard împrejmuitor şi nu se afla nicio persoană care să le interzică acest lucru, respectiv un paznic, se arată într-un comunicat remis ZIUA de Constanţa. Acolo, minorii s-au îndreptat către balconul clădirii, iar minora T.R.M. a plecat de lângă ceilalți copii, la scurt timp auzindu-se nişte bubuituri, şi au observat că aceasta dispăruse".
 
În legătură cu cele întâmplate, "minorul Ş.M.M. a declarat faptul că a observat-o pe T.R.M. venind spre grup dar mergea cu spatele, motiv pentru care a avertizat-o că se apropie de un gol, însă aceasta a continuat să meargă, până ce a căzut în gol. Martorul a mai declarat faptul că a observat când T.R.M., în cădere, s-a prins cu mâna, pentru o scurtă perioadă, de margine dar nu a reuşit să se ţină, auzind la scurt timp mai multe bubuituri".
 
Coborând să vadă ce s-a întâmplat, minorii au obsevat trupul numitei T.R.M. zăcând la subsolul clădirii motiv pentru care au anunțat un vecin din zonă, respectiv martorul S.I. pentru a chema ambulanța, la fața locului deplasându-se un echipaj Smurd, care însă n-a mai putut face nimic pentru a salva minora, constatând decesul.
 
Conform raportului de necropsie nr. 5664/806/A3/2016 din data de 8.12.2016, "s-a stabilit faptul că moartea numitei T.R.M. fost violentă, fiind cauzată de hemoragia și contuzia meningo-cerebrală, consecutive traumatismului cranio-cerebral grav, în cadrul unei politraume-precipitare. Leziunile traumatice au putut fi produse prin lovire de corp/plan dur, urmarea căderii de la înălțime iar cele situate la nivelul capului au legătură directă cu cauzele morții", potrivit compartimentului de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Citeşte şi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii