Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Despre starea de sănătate a militarilor implicați în tragicul eveniment din Afganistan din 15 septembrie. Atunci a murit caporalul Mădălin Stoica

ro

05 Oct, 2017 02:17 8497 Marime text
”Referitor la starea de sănătate a celor doi militari răniţi în incidentul cu VBIED, din 15 septembrie, vă pot comunica faptul că aceasta este din ce în ce mai bună”, spune într-o declarație pentru Observatorul Militar, locotenent-colonel medic Adrian Jidovu, doctorul Batalionului 280 Protecția Forței, dislocat la Baza Militară din Afganistan.

Caporalul Toma Ionel a fost evacuat aerian la o facilitate medicală ROL 4 din Germania, unde este monitorizat 24 de ore din 24.
 

Din punct de vedere medical evoluţia generală este favorabilă de la o zi la alta. Se preconizează că nu va rămâne cu niciun deficit fizic sau neurocognitiv, mai spune medicul.


Referitor la celălalt militar, caporal Ionel Buzea, după ce a fost investigat clinic şi paraclinic la facilitatea medicală ROL 3 din baza KAF, a fost preluat de echipa medicală românească pentru monitorizare şi tratament.

 

Adrian Jidovu mai spune, potrivit sursei citate, că ”parametrii funcţiilor vitale se situează în limite normale, însă necesită încă o perioadă de câteva săptămâni de repaus până la recuperarea completă”.


Reamintim că la data de 15 septembrie caporalul Mădălin Stoica a căzut la datorie în urma unui atac asupra unei patrule românești care executa o misiune în regiunea Kandahar din Afganistan.

Militarul, de 41 de ani, era căsătorit și avea un copil.

Se afla la prima misiune în teatrele de operații și era angajat al M.Ap.N. din anul 2002.

În același incident au fost răniți caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma.

Ei au primit îngrijiri medicale, fiind evacuați pe calea aerului la spitalul militar din Kandahar.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat a doua zi, pe 16 septembrie a.c., decretul de decorare post-mortem a sublocotenentului Stoica Vintilă Mădălin, ”în semn de recunoștință și apreciere pentru dăruirea și curajul manifestate sub culorile drapelului național, pentru spiritul de sacrificiu dovedit în timpul executării unei misiuni de luptă în Teatrul de Operații din Afganistan, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit post-mortem Ordinul Național 'Steaua României' în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, de război, sublocotenentului Stoica Vintilă Mădălin”.

Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Apărării Naționale, domnul Mihai-Viorel Fifor.

Mai facem precizarea că toți trei militari făcaeu parte din componența unei unități militare din Buzău.

Sursa foto: Facbook/MApN
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii