Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deschiderea oficială a Consulatului General Onorific al Republicii Turcia Ziua Națională a Republicii, celebrată la Tulcea

ro

29 Oct, 2020 20:21 1317 Marime text
  • Joi, 29 octombrie 2020, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat la manifestările prilejuite de sărbătorirea la Tulcea a Zilei Naționale a Republicii Turcia, onorate de prezența Excelenței Sale Doamna Füsun Aramaz, Ambasadorul acestei republici în țara noastră.
  • În secțiunea „Galerie foto“ puteți urmări imagini de la eveniment.
Astfel, cu ocazia celei de a 97-a Aniversări a Proclamării Republicii Turcia, au avut loc depuneri de coroane la bustul lui Mustafa Kemal Atatürk, la Rotonda Minorităților, urmate de deschiderea oficială a Consulatului General Onorific al Republicii Turcia la Tulcea pe strada Păcii, vizavi de Hotel Egreta.

De asemenea, la Sala Dobrogea a Consiliului Județean a avut loc o întâlnire oficială la care au mai participat Consului General Onorific Daniel Ilușcă, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci în România, Güven Güngör, secretarul general al județului, Marius Cristi Mihai, deputații Mirela Furtună, Iusein Ibram, Andrian Ampleev și senatorul Eugen Orlando Teodorovici.

În cadrul întâlnirii bilaterale, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a vorbit despre legăturile dintre România și Turcia, amintind faptul că Dobrogea a fost, timp de secole, parte din istoria Turciei.

În plus, domnia sa a vorbit despre bunele relații diplomatice dintre cele două state și a propus extinderea colaborării dintre județul nostru și statul turc.

„Tulcea trebuie să nu mai fie numai o destinație turistică pentru cetățenii dumneavoastră, fiind nevoie să ne implicăm în realizarea unor parteneriate în domeniul cultural, în domeniul promovării istoriei, să susținem dezvoltarea mediului de afaceri“, a transmis președintele Teodorescu.

La rândul său, Excelența Sa Doamna Füsun Aramaz a vorbit despre modelul de bună conviețuire a etniilor din județul Tulcea, despre realizările comunității turce din județul nostru (printre care se numără și existența bustului lui Mustafa Kemal Atatürk în municipiu), dar și despre colaborarea autorităților din județul nostru cu oficiali ai TIKA (Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă).

„Dobrogea reprezintă un model de conviețuire armonioasă a tuturor etniilor, iar acest model trebuie să fie un exemplu pentru noi toți“, a spus ES Füsun Aramaz.

Sursa foto: Consiliul Județean Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii