Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incredibil ce se întâmplă în Parlamentul României. Deputatul Ion Stelian ameninţat de Florin Iordache de la PSD după ce acesta a decis să consulte constănțenii cu privire la modificările Codului Penal

ro

30 Oct, 2017 18:37 4173 Marime text
Deputatul Ion Stelian a fost ameninţat de Florin Iordache de la PSD, dupa ce deputatul le-a cerut constănţenilor să-şi spună punctul de vedere în chestiunea abuzului în serviciu. 

"”POLITICĂ? ÎȚI ARĂT EU ȚIE POLITICĂ!” – amenințări marca Florin Iordache

După cum știți, săptămâna trecută am făcut publică adresa de email a Comisiei codurilor: comisie.coduri@cdep.ro

Intenția a fost aceea de a facilita primirea de către membrii comisiei a sugestiilor referitoare la propunerile de modificare a Codului penal venite din partea societății civile: mediul academic, ONG-uri, cetățeni.

Gestul meu a deranjat, bineînțeles, puterea actuală care nu s-a sfiit să reacționeze prompt prin vocea fostului Ministru al Justiței, Florin Iordache.

Imediat după ce am ieșit din Comisia Juridică, în timp ce discutam cu niște colegi din comisie, dl. Iordache m-a apostrofat pentru că am făcut publică adresa de email a comisiei: ”Dacă voiam să facem publică această adresă, o făceam publică noi. Nu e normal să primim mii de mailuri și să se blocheze adreasa de email a comisiei. Ceea ce faci tu e o chestiune politică, îți faci campanie”.

La replica mea prin care am susținut că este firesc ca adresa de email a comisiei să fie publică și că modificările Codului penal sunt, evident, de natură politică, am primit pe un ton amenințător următorul răspuns: 

”POLITICĂ? ÎȚI ARĂT EU ȚIE POLITICĂ!” 

Așa înțelege PSD-ul să se comporte: încearcă prin toate metodele să împiedice dezbaterile publice referitoare la modificările Codului penal și recurge, prin reprezentanții săi la amenințări menite să descurajeze orice formă de opoziție" - a transmis deputatul Ion Stelian. 

Totodată acesta a menţionat:

"Domnule Florin Iordache,

Puteți face ce doriți, puteți recurge la ce amenințări vreți, directe sau voalate, dar să știți că nu veți reuși să ne puneți pumnul în gură! Este nedemn pentru un fost ministru al justiției, chiar pentru unul cu un portofoliu atât de scurt și jenant, să recurgă la mijloace de intimidare în stil interlop. Nu mai avem nicio șansă, ca națiune, dacă astfel de comportamente sunt tolerate la acest nivel și servesc drept model în societate...". 

Reamintim că, la sfâritul săptămânii trecute deputatul Ion Stelian anunţa că săptămâna aceasta se anunță una crucială pentru modificările Codului Penal, iar vizat este abuzul în serviciu. Deputatul USR Stelian Ion, membru al Comisiei Juridice din Camera Deputaților le-a cerut constănțenilor să se implice şi să trimită opinia lor pe adresa comisie.coduri@cdep.ro, pentru a ajunge la toți membrii comisiei juridice.

„În momentul abrogării OUG nr. 13/2017, am realizat că aceasta este doar o victorie «de etapă» a societății civile și că PSD-ul se va regrupa, abordând o altă tactică pentru slăbirea justiției“, precizează acesta.

 
Citeşte şi: 

Deputatul USR Stelian Ion consultă constănțenii cu privire la modificările Codului Penal. Vizată este neutralizarea abuzului în serviciu. Ce aveți de făcut? (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii