Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Chirilă susţine amendarea Legii transparenţei în administraţia publică

ro

20 Feb, 2012 00:00 2024 Marime text
constantin_chirila.jpgDeputatul Constantin Chirilă a participat la masa rotundă „Respect şi responsabilitate pentru dialog", organizată de membrii Coaliţiei 52. Manifestarea s-a derulat simultan în 17 oraşe reşedinţă de judeţ din ţară. Obiectul discuţiilor a fost amendarea legii 52/2003 (Legea transparenţei decizionale în administraţia publică) cu scopul de a încuraja dialogul între societatea civilă şi autorităţile publice implicate în actul decizional.

Chirilă susţine demersul Coaliţiei 52, considerând că
punctele de vedere exprimate în cadrul discuţiilor şi amendamentele propuse pot deveni un punct de plecare în crearea unui cadru legislativ îmbunătăţit. „Iniţiativa civică este încă extrem de scăzută, este nevoie de un sistem de stimulare a acesteia, astfel încât cetăţenii să poată fi mai uşor implicaţi în procesul de luare a deciziilor administrative şi de elaborare a actelor normative. Responsabilizarea civică trebuie să fie rezultatul unei mai bune
cunoaşteri a prevederilor legislative, dar şi a respectării acestora. Doar aşa cetăţenii pot prezenta o imagine corectă, actualizată, concretă şi exactă a problemelor cu care se confruntă, iar clasa politică îşi va descoperi în ei un partener de dialog informat", susţine parlamentarul PDL de Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii