Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:11 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Depuneri de coroane, pe Faleza Cazinoului Ziua națională de comemorare a victimelor Holocaustului, marcată la Constanţa

ro

09 Oct, 2019 09:42 1839 Marime text
Ziua națională de comemorare a victimelor Holocaustului din România, marcată pe 9 octombrie, este un moment în plus de aducere aminte că acest genocid a provocat imensă suferință și că această tragedie nu trebuie repetată.

Instituția Prefectului - județul Constanța aduce în această zi mărturiile a doi supraviețuitori ai Holocaustului: Dan Bacalu, membru al comunității evreiești și Mitică Andrei, membru al comunității rome.

Începând cu ora 12, în sala Remus Opreanu, va avea loc o întâlnire publică pe care prefectul județului, Dumitru Jeacă, îi va prezenta celor de față. De asemenea, în deschidere, decanul Facultății de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității Ovidius, conf. Emanuel Plopeanu și directorul Muzeului Militar Național ”Ferdinand I” - filiala Constanța, dr. Costin Scurtu, vor prezenta câteva repere ale acestui moment negru al istoriei.

La ora 13.30, participanții se vor îndrepta către faleza Cazinoului, pentru a depune pe apă coronițe comemorative, în semn de omagiu pentru cei care au sfârșit în Holocaust.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii