Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegație oficială franceză, în vizită la MApN. Discuții despre Parteneriatul strategic dintre Romania și Franța

ro

03 Feb, 2020 20:03 1585 Marime text

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, i-au primit astăzi, 3 februarie, pe ambasadorul Republicii Franceze, Michèle Ramis, și pe generalul Thierry Carlier, director pentru dezvoltare internațională din Direcția Generală pentru Armamente a Ministerului Francez al Apărării.

Întâlnirea, desfășurată la sediul MapN, a reprezentat un bun prilej pentru a discuta aspecte de interes comun privind cooperarea cu Franţa din perspectivă bilaterală, în context aliat şi în cadrul Uniunii Europene.


Un accent deosebit în cadrul discuțiilor a fost pus pe consolidarea Parteneriatului strategic dintre Romania și Franța pe dimensiunea de apărare, cu accent pe domeniul tehnico-militar, pentru exploatarea oportunităților de colaborare ce se deschid în contextul derulării programelor de înzestrare. Totodată, a fost agreată importanța continuării dialogului politico-militar privind subiecte de interes comun de pe agenda NATO şi UE, în scopul armonizării poziţiilor naționale.

De asemenea, agenda discuțiilor a vizat cooperarea bilaterală în privința prezenței aliate consolidate în Flancul Estic al Alianței Nord-Atlantice și cooperarea industrială în proiecte derulate sub egida Politicii de Securitate și Apărare Comună (PSAC).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii