Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:09 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decrete de decorare semnate de președintele Iohannis cu ocazia Zilei Culturii Naționale (galerie foto)

ro

15 Jan, 2020 19:21 1684 Marime text
Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat o serie de decrete de decorare cu prilejul Zilei Culturii Naționale.

Astfel, cu prilejul Zilei Culturii Naționale, în semn de apreciere pentru contribuția excepțională avută, de-a lungul întregii sale activități, timp de decenii, la promovarea culturii și a patrimoniului cultural românesc în țară și peste hotare, Președintele României a conferit Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler doamnei Irina Sanda Cajal-Marin, critic de artă.

De asemenea, în semn de apreciere pentru contribuția excepțională avută, de-a lungul întregii sale activități, timp de decenii, la cercetarea, expertizarea, conservarea și valorificarea bunurilor de patrimoniu cultural național, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler domnului Carol W. König, cercetător, expert evaluator arme medievale.

Totodată, în semn de apreciere pentru talentul și profesionalismul puse în slujba creației literare, pentru contribuția importantă la dezvoltarea valorilor civice în societate prin intermediul culturii, Președintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria A – „Literatura”, doamnei Enikő (Nagy) Szenkovics, traducător (Cluj-Napoca), domnului Radu Paraschivescu, prozator, jurnalist, redactor de carte, și doamnei Ioana Pârvulescu, scriitoare.

În semn de apreciere pentru contribuția deosebită în punerea în valoare a patrimoniului cultural național, la conservarea și valorificarea acestuia,

Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria A – „Literatura”, domnului Ioan Cristescu, director general al Muzeului Național al Literaturii Române.

De asemenea, în semn de apreciere pentru măiestria artistică și pentru talentul, dăruirea și profesionalismul prin care au contribuit la îmbogățirea culturii naționale și a spiritualității universale, Președintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria C – „Artele plastice”, domnului Dorin Coltofeanu, pictor, domnului Ion Grigorescu, pictor, eseist, și domnului Marian Zidaru, sculptor.

Totodată, în semn de apreciere pentru contribuția deosebită avută la cercetarea, conservarea, restaurarea și valorificarea patrimoniului cultural național, constituind un exemplu de excelență în muzeologie, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, Categoria E – „Patrimoniul cultural național”, Muzeului Bucovinei.

În semn de apreciere pentru activitatea importantă dedicată criticii de teatru, pentru profesionalismul de care a dat dovadă în promovarea creației teatrale românești, Președintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria F – „Promovarea culturii”, domnului Octavian Saiu, cercetător, critic de teatru, conferențiar universitar la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” (București).

De asemenea, în semn de apreciere pentru dăruirea și profesionalismul de care a dat dovadă, timp de decenii, în arta fotografică, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria F – „Promovarea culturii”, domnului Fred Nuss, artist fotograf.

Totodată, în semn de apreciere pentru contribuția deosebită avută la cunoașterea, conservarea și punerea în valoare a patrimoniului cultural național, pentru excelență în organizarea de manifestări muzeale de importanță națională, Președintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler Categoria H – „Cercetarea științifică”, domnului Adrian Majuru, istoric, directorul Muzeului Municipiului București.

În semn de apreciere pentru contribuția deosebită avută la conservarea și restaurarea monumentelor istorice din România, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofițer, Categoria I – „Arhitectura”, domnului Bálint György Szabó, inginer – restaurator monumente istorice, profesor emerit la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Facultatea Arhitectură și Urbanism.

Sursă foto: Administrația Prezidențială
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii