Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:41 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaraţia Unică va avea putere de titlu executoriu. Explicațiile ministrului Finanțelor

ro

24 Apr, 2018 15:16 2206 Marime text
Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a confirmat marţi că Declaraţia Unică introdusă prin noua legislaţie fiscală va avea putere de titlu executoriu, astfel că executarea silită a contribuabililor restanţieri se va putea face mult mai repede decât în prezent, scrie România TV.
 
"ANAF nu va mai emite Decizii de impunere, ceea ce înseamnă că Declaraţia Unică are acest caracter, de titlu executoriu. Lucrurile se simplifică din toate punctele de vedere, deci se simplifică şi din acest punct de vedere”, a spus Eugen Teodorovici.

„Contribuabilul îşi trece el însuşi care-i sunt veniturile şi care îi sunt obligaţiile faţă de stat. Da, executarea silită se va putea face mult mai repede, dar nu asta se urmăreşte. E o abordare europeană”, a mai spus ministrul Finanţelor.

Declaraţia fiscală unică (Declaraţia 212), recent introdusă în legislaţie pentru declararea, impozitarea şi taxarea veniturilor extrasalariale, va deveni titlu executoriu atunci când se va atinge scadenţa la obligaţiile de plată, au atenţionat experţii companiei de consultanţă juridică CON-firm.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii