Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie Dăncilă. Agentul guvernamental la CEDO a fost schimbat. Noul agent este absolvent al Universităţii Ovidius din Constanţa

ro

13 Feb, 2019 06:41 3113 Marime text
În Monitorul Oficial al României Partea I numărul 110 din data de 12 februarie, postat azi noapte, a fost publicată Decizia numărul 28 semnată de primul ministru Vasilica-Viorica Dăncilă prin care „Catrinel Brumar se eliberează din funcţia de Agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, cu rang de director general în cadrul Ministerului Afacerilor Externe”.
 
În locul său, pe acelaşi post, prin Decizia numărul 29 semnată, tot de premier, a fost numit Viorel Mocanu.

Viorel Mocanu, are 35 de ani şi este, potrivit CV-ului său (vezi domumentul atasat), absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța.

În prezent este doctorand în domeniul Managementului Informațiilor în Sistemul Judiciar în cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște. 

Este membru al Baroului București și, potrivit CV-ului, expert în domeniul achizițiilor publice.

 
Catrinel Brumar fusese numită în acest post, în 2012, de Guvernul Ponta.

Brumar era la acea dată soția lui Bogdan Aurescu, atunci secretar de stat în MAE, în prezent consilier prezidenţial pentru politică externă.
 
Agentul guvernamental funcţionează în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, cu rang de director general, precizează Mediafax. Agentul funcţionează ca un avocat al României în procesele deschise la CEDO împotriva României.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii