Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:26 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizia, luată în absenţa Masterjob Limited Schimbări majore în Harborside Imobiliara, cea cu mall-ul de pe strada Traian

ro

29 Feb, 2016 00:00 3484 Marime text



Firma care construieşte celebrul mall de pe strada Traian a făcut schimbări majore. Potrivit Monitorului Oficial al României, la 1 februarie, asociatul majoritar al Harborside Imobiliara, firma cipriotă Quixotic Trading Ltd, care deţine 90% din capitalul social, a decis schimbarea administratorului şi a Consiliului de Administraţie. Fiind asociat majoritar, a putut face aceste schimbări fără participarea celuilalt asociat, celebra firmă din Cipru Masterjob Limited. Astfel, Quixotic, reprezentată prin împuternicitul Valentin Creaţa, a decis schimbarea din funcţia de administrator şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al firmei a neamţului Andreas Thamn. Locul său a fost luat de cetăţeanul austriac Lukas Schwartz, care a devenit şi preşedinte al CA-ului, cu mandat nelimitat.
 
Astfel, Consiliul de Administraţie are, de la 1 februarie, următoarea componenţă: Lukas Schwartz - administrator şi preşedinte, Laszlo Csiki - administrator şi membru, Josef Zauner - administrator şi membru.

Citeşte şi Portul Tomis, afacerea grupării Mazăre-Constantinescu-Strutinsky (documente)

Povestea din Cipru a companiei Masterjob Ltd, care mai este asociată şi în firma Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, începe la data de 28.03.2005, când a fost înfiinţată. Sediul social este la adresa 4 Ayias Elenis, Costa Michaelide Building, 5th Floor, Office 501, 1060, Nicosia, iar la data de 27.04.2005, sediul a fost mutat la adresa ATHO 3B-C, PC 1087, Nicosia. Avocatul companiei a fost și este Demetris J. Eliades.
 
Acţionarul iniţial al firmei a fost firma Ilion Nominees Ltd, cu sediul în 4 Ayias Elenis, Costa Michaelide Building, 5th Floor, Office 501, 1060, Nicosia, pentru ca, la data de 27.04.2005, acţiunile să-i fie cedate numitei Ifigeneia Pantelidou. Firma Ilion Nominees Ltd este, de fapt, un fond de investiţii înfiinţat la 28.08.2001, dar care activează ca o firma cu răspundere limitată (are un capital social aproape inexistent). Acţionarul unic al fondului este Giordamlis Stelios, iar directoratul este asigurat de Giordamlis Stelios și Angeliki Eliade, cel din urmă având în atribuţii şi secretariatul. Atât directoratul, cât și secretariatul au avut aceeași structură ca și în cazul acţionariatului, Ilion Nominees Ltd demisionând la data de 27.04.2005 din cele două funcţii, în favoarea Ifigeneiei Pantelidou.

 

Deşi această firmă şi altele sunt înregistrate la Registrul Companiilor din Cipru, niciuna nu are propriile birouri, fapt care să arate că sunt active în calitate de societăţi comerciale. Din datele de la Biroul de Asigurări Sociale, precum și de la Biroul Muncii, rezultă că Masterjob Limited nu este înregistrată cu asigurări sociale și nici nu are declarat personal angajat. În 2005, Administraţia Porturilor Maritime a concesionat Portul Turistic Tomis, pentru 25 de ani, firmei Sisteme Internaţionale de Afaceri SA. Afacerea a fost considerată în presa vremii unul dintre „tunurile“ conducerii CN APMC. 

Citeşte şi Lucrările au fost sistate: S-au terminat banii pentru mall-ul din strada Traian (galerie foto)

Firma Harborside Imobiliara „se ocupa“, acum câţiva ani, de celebra construcţie de pe strada Traian. Se ne amintim însă de povestea mallului din strada Traian. Lucrările au fost demarate în decembrie 2007. La doar un an de la deschiderea şantierului, strada Traian a început să se surpe, iar pereţii apartamentelor din blocurile din zonă s-au crăpat. Administraţia publică locală a negat vehement că între lucrările de pe faleza Portului Constanţa şi crăparea pereţilor acelor apartamente ar fi existat o legătură.

Propriu-zis însă, lucrările au demarat în martie 2008 şi aveau ca termen de finalizare luna martie 2014, ceea ce, evident, nu s-a întâmplat. World Trade Center cuprinde un hotel de patru stele, cu o capacitate de 200 de camere, un mall, două clădiri de birouri, în suprafaţă de 14.000 de metri pătraţi, o zonă de divertisment, de 2.500 de metri pătraţi, un institut de artă contemporană (!) şi o parcare subterană cu 1.500 de locuri. Este de prisos să spunem că, până la momentul actual, niciunul dintre aceste obiective nu a prins contur.

Radu Mazăre, fostul primar al municipiului, menţiona, în aprilie 2013, că, în opinia sa, lucrările de consolidare a malului străzii Traian înseamnă „20% din Barajul Vidraru“. „Deocamdată, 40 de milioane de euro au băgat ăştia în pământ, să spunem 20% din Barajul Vidraru, au stabilizat şoseaua cu bani privaţi. Noi nu am fi avut niciodată banii ăştia să-i băgăm în pământ“, afirma fostul edil-şef, insistând asupra marii realizări.
 
Beneficiarii investiţiei „Clădiri multifuncţionale Faleza Port Constanţa în zona Porţile 3, 4 Etapa I + II, strada Traian nr. 62 B“ sunt SC Harborside Imobiliara SRL şi Harborside Hotel SRL. Firma Harborside Imobiliara a fuzionat, prin absorbţie, cu Harborside Hotel. Cele două societăţi au legături cu oameni cunoscuţi drept apropiaţi ai lui Radu Mazăre.

Citeşte şi Filiera cipriotă prin care „se scurg“ banii din bugetul local are legături indirecte cu Mazăre, Constantinescu și Strutinsky (galerie foto+document)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fani 29 Feb, 2016 09:40 Recunoaste nemernicul ca prin distrugerea perdelei de copaci si dupa excavarea a peste 1.000.000 de metri cubi de pamant(ce formau taluzul strazii Traian) s-a ajuns la o catastrofa echivalenta cu 20 % din barajul Vidraru .Cine a aprobat aceste distrugeri a facut-o pentru un " plic " substantial .DNA local n-are timp de asa ceva .
  • viorel 29 Feb, 2016 08:08 Ce face primaria sau APC -ul cu mizeria si drumul de pe valea portului.. Munti de gunoaie, oameni ai strazii care dau foc la cauciucuri. Drumul de la poarta 4 la poarta 1 blocat ...