Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ziua lui Eminescu, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, prezent la Cazinoul din Constanța

ro

15 Jan, 2020 08:59 1718 Marime text
Astăzi, 15 ianuarie 2020, începând cu ora 13.00, Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, se va afla la Cazinoul Constanța, pentru preluarea oficială a amplasamentului acestuia, în vederea consolidării și restaurării.

Obiectivul va fi realizat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (#MLPDA), prin Compania Națională de Investiții.

Amintim că, în urmă cu doar câteva zile, reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii au semnat Ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare la Cazinoul din Constanţa. După cum arătam în ediţiile anterioare, în documentul CNI se arată că „prin prezentul Ordin vă notificăm că data de începere este 15.01.2020“. Astfel, coincidenţă ori nu, data oficială stabilită pentru începerea lucrărilor este chiar ziua la care România îl omagiază pe poetul neamului Mihai Eminescu, al cărui bust veghează pentru eternitate marea, la doar câţiva paşi distanţă de bătrânul edificiu.
 
Potrivit unor surse apropiate procedurii de reabilitare, reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii ar urma să se întâlnească astăzi cu reprezentanţii firmelor ce se vor ocupa de restaurarea Cazinoului. Reuniunea ar urma să aibă loc chiar în incinta clădirii-simbol a Constanţei, marcând astfel deschiderea oficială a lucrărilor menite să redea Cazinoului graţia şi grandoarea de care a fost vitregit în ultimii ani, din neglijenţă.
 
La rândul său, Decebal Făgădău, primarul Constanţei, va susţine o declaraţie de presă pe tema reabilitării edificiului.


Citește și: Ce se întâmplă azi la Cazino Începerea lucrărilor, de ziua lui Eminescu. Statuia poetului veghează de la câţiva paşi bătrânul edificiu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii