Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Ziua Culturii Naţionale Mihai Eminescu a fost comemorat de UDTTMR

ro

16 Jan, 2014 00:00 2057 Marime text
164 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu au fost marcaţi şi de către comunitatea tătară din Constanţa. Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România, prin Organizaţia de Femei a Filialei Constanţa a UDTTMR, a organizat, aseară, o acţiune intitulată „Dor de Eminescu”, în cadrul căreia au fost recitate poezii din lirica eminesciană şi au fost interpretate cântece pe versurile aceluiaşi mare poet.
Organizatorii au pregătit atât un program artistic diversificat, cât şi un moment de evocare a personalităţii marelui poet. În prezenţa unui public numeros, versuri dintre cele mai cunoscute din lirica eminesciană au răsunat deopotrivă în limbile română, tătară şi turcă.
„Eminescu este o emblemă a culturii universale! Este o reală onoare pentru noi să putem recita astăzi, la ceas de mare sărbătoare pentru cultura poporului român, frumoasele poezii ale luceafărului poeziei româneşti atât în limba în care marele poet le-a scris, română, cât şi în limba noastră maternă, tătară, dar şi în turcă. Versurile lui Eminescu sunt la fel de melodioase în orice grai sunt rostite, iar transpunerea lor pe acordurile muzicale este o reconfirmare a valorii lor simbolistice”, au declarat organizatorii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii