Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:43 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regal artistic De Dragobete, se „Iubeşte Româneşte!” la Cumpăna (galerie foto)

ro

24 Feb, 2017 17:51 1965 Marime text
24 februarie este ziua în care românii declară dragostea persoanelor importante din viața lor. Cu această ocazie, în această-după amaiză, ec. Mariana Gâju organizează spectacolul folcloric intitulat „De Dragobete - Iubeşte Româneşte!”.

Astfel, sărbătoarea dragostei este marcată la Cumpăna pur româneşte. Spectacolul a început într-un decor impresionant, pe ritmurile căluşarilor. Copiii ansamblului Româncuţa, coordonat de Constantin Olteanu, au dansat impresionant.

Spectatorii se bucură de un regal artistic, într-un spectacol plin de emoție, de sensibilitate şi candoare. Vor mai urca pe scenă Ileana Şipoteanu, Mirela Pană, Emilia Plătică, Ionuţ Dulgheriu. 

Au dansat şi copiii Ansamblului Folcloric „Muguraşii Cumpenei”. De asemenea, pe scenă a urcat şi Simona Tănase, care a susţinut un moment poetic în limba turcă.

„Nu e foarte greu să învăţ limba turcă, am vrut foarte mult să o învăţ pentru că mi s-a părut o limbă foarte frumoasă”, a spus Simona.


Spectacolul a fost continuat de două mici soliste ce interpretează în limba turcă.

Cei prezenţi au parte şi de surprize. Micuţele balerine de la Şcoala de Balet „Nicolae Spirescu” din Cumpăna susţin un moment minunat de balet pe muzica lui Ceaikovsky. Micile balerine arată ca nişte păpuşi, momentul pregătit de acestea fiind unul deosebit. „Dansul păpuşilor” este piesa pe care au dansat.

Pe scenă a urcat şi Ionuţ  Dulgheriu, care cântă despre primăvară.

Amintim că, în cadrul acestui spectacol, va avea loc un eveniment caritabil intitulat „Iubeşte româneşte! - Mărţişor pentru Luiza”, eveniment ce este dedicat Luizei, elevă a Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”, în clasa a V-a, care se află într-o luptă nedreaptă cu o boală necruţătoare.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii