Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dănuț Albu, președintele LMP, mesaj de 1 decembrie, Ziua Națională a României!

ro

01 Dec, 2020 12:34 2220 Marime text
Dănuț Albu, președintele Ligii Militarilor Profesioniști, a transmis astăzi un mesaj cu prilejul zilei de 1 decembrie, Ziua Națională a României!
 
„În urmă cu 102 ani, la Alba Iulia, poporul român înfăptuia un comandament al istoriei noastre, Marea Unire, şi împlinea pentru totdeauna idealul său naţional, care a luminat străduinţele şi jertfa atâtor generaţii de luptători pentru libertate şi dreptate socială.

"Istoria cheamă la fapte!" - aşa începea convocarea Adunării Naţionale la Alba Iulia, lansată la Arad la 20 noiembrie 1918.

Chiar dacă îndemnul se referea atunci, înainte de toate, la afirmarea identităţii naţionale, el are şi astăzi o rezonanţă vie.

Acesta să fie şi mesajul nostru azi: un îndemn la îngemănarea tuturor energiilor societăţii, pentru depăşirea dificultăţilor pricinuite de răspândirea nemilosului SARS-Cov2, care a reușit să provoace suferințe și neajunsuri pentru noi toți.

Unitatea de cuget, de simţire şi de acţiune a fost temelia acelor fapte mari ale istoriei noastre, prin care am putut ieşi în universalitate, prin poartă proprie și tot astfel vom reuși să depășim și această grea perioadă pentru noi și pentru întreaga lume, de altfel.

Mai presus de orice, 1 Decembrie 1918 ne uneşte şi ne învaţă ce înseamnă coeziunea sufletească a naţiunii, ce rol uriaş are unitatea de fapt a conducătorilor, a militarilor de elită, cei care au apărat glia strămoșească dincolo de opinii personale, străini de interese meschine. Și ne mai servește o lecție, aceea care ne arată ce înseamnă să te pui în slujba intereselor majore ale ţării, în perioadele de mari cumpănă ale istoriei.

La 1 Decembrie 2020, să iubim România și să mulțumim înaintașilor noștri pentru tot sacrificiul și dragostea de neam. La mulți ani, România! La mulți ani, români! Onoare şi Patrie!“, Dănuț Albu, preşedinte LMP.  
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii