Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daniel Georgescu, consilierul cu contracte la... Consiliu

ro

14 Feb, 2012 00:00 3189 Marime text
05expertiza-DanielGeorgescuNicusorConstantinescu.jpgÎntr-un interviu acordat cotidianului România Liberă (http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/secretar-general-ani-25-dintre-alesii-locali-au-contracte-intre-firmele-lor-si-consiliile-in-care-activeaza-253458.html), secretarul general al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) vorbeşte despre date care arată că zona cea mai vulnerabilă privind conflictul de interese se află în teritoriu, printre consilierii judeţeni şi locali.

„Potrivit unui studiu condus de Horia Georgescu, 25 la sută din consilierii judeţeni au contracte cu propriile firme. Agenţia Naţională de Integritate, care a fost lăudată în raportul preliminar al Comisiei Europene, este însă supusă permanent presiunilor politice, după cum spune Horia Georgescu, mărturisind că politicienii dau telefoane şi chiar îi ameninţă pe funcţionarii Agenţiei", se arată în România Liberă.

Poate că la Constanţa situaţia nu stă tocmai la fel. Dar, la noi s-a inventat... struţo-cămila. La Constanţa, consilierii locali au contracte la alte instituţii conduse de colegi de-ai lor de partid. Spre exemplu: Expertissa Constanţa şi Consiliul Judeţean. Societatea este condusă de consilierul local PSD Daniel Georgescu. Iar CJC-ul de şeful său pe linie de partid, prim-vicepreşedintele PSD Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu.

Georgescu a devenit consilier local în 2008. În acelaşi an, culmea, a început şi Expertissa Constanţa SRL să câştige contracte la Consiliul Judeţean. Nu trebuie să „scotocim" prea mult. http://www.e-achizitii.com, la capitolul atribuiri, ne prezintă nu mai puţin de 19 contracte, totalizând aproximativ 6.700.000 de lei, pe care SC Expertissa Constanţa le-a câştigat de la Judeţul Constanţa. Asta din mai 2008 până în noiembrie 2011. Dar oare ce o mai urma?!

Printre înţelegerile contractuale se află contracte ce au ca obiect mape de promovare, echipamente de tehnică de calcul, furnizare laptopuri, laboratoare IT, furnizare consumabile, software modelare 3D şi software scanner 3D, servicii de publicitate şi de editare-tipărire. Ce mai, aproape toată gama. Mai contează că Georgescu este consilier local şi că este coleg de partid cu Nicuşor Constantinescu? Câtuşi de puţin!

Veri?!

Expertissa Constanţa SRL este patronată de Expertissa HQ, altă societate cu lipici la licitaţii, la nivel naţional, şi de Daniel Georgescu, PSD-istul despre care am făcut vorbire anterior. Forma-mamă, Expertissa HQ, este „copilul" lui Ion Colţan, al cărui frate, Nicolae, a fost angajat al, culmea, Consiliului Judeţean. De asemenea, comentatorii de pe site-ul www.ziuadeconstanta.ro spuneau, la un moment dat, că fraţii Colţan ar fi chiar verii lui Nicuşor Constantinescu (//www.ziuaconstanta.ro/rubrici/politic/secretul-sc-expertissa-constanta-srl-pentru-castigarea-contractelor-66147.html ).

Potrivit declaraţiei de avere, consilierul local Daniel Georgescu nu are terenuri, nici conturi sau datorii la bănci. Deţine un apartament cumpărat în 1998 şi un autoturism Skoda din 2002. Câştigă de la Expertissa Constanţa şi de la Consiliul Local. Însă, în declaraţia de avere semnată în iunie 2011 nu se precizează sumele agonisite, ci doar faptul că ele se regăsesc în fişa fiscală a anului 2010.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii