Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel București a respins cererea de suspendare a executării Hotărârii privind starea de alertă

ro

09 Jun, 2020 22:38 1079 Marime text
 
•  Astfel, Hotărârea de Guvern nr. 394/2020 este valabilă și produce în continuare efecte juridice
 
Curtea de Apel București a respins astăzi cererea de suspendare a executării Hotărârii Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, ca fiind inadmisibilă în temeiul art. 5 alin. 3 din Legea 554/2004 privind contenciosul administrativ.
 
Această Hotărâre a fost atacată în instanță de o persoana fizică și s-a solicitat suspendarea executării sale.
 
 
Astfel, Hotărârea de Guvern nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 este valabilă și produce în continuare efecte juridice.
 

Respectăm dreptul la opinie și petiție, dar amintim că acest act normativ a fost contestat și în alte procese, dintre care unul a fost soluționat, pe fond, în sensul respingerii cererii ca inadmisibilă, iar două fiind anulate. Reamintim că dezideratul nostru și al tuturor cetățenilor a fost și este protejarea sănătății publice și oprirea răspândirii infecțiilor cu Covid-19, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne.


Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii