Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Braşov a respins recursul formulat de avocaţii inculpaţilor în dosarul cu groapa de gunoi din Năvodari (video)

ro

06 Apr, 2012 02:24 2085 Marime text
instanta_politie.jpgLa termenul stabilit pentru joi de Tribunalul Constanţa, în cazul de corupţie legat de groapa de gunoi din Năvodari, magistraţii au audiat mai mulţi martori.

De asemenea, pentru a scăpa de magistraţii constănţeni, avocaţii inculpaţilor au strămutat dosarul la Braşov, crezând că acolo vor găsi mai multă înţelegere din partea judecătorilor. Rezultatul a fost însă unul neaşteptat pentru ei.

Reamintim că firma italiană care a preluat Combinatul de Îngrăşăminte Chimice de la Năvodari a obţinut în 2010 o hotărâre definitivă în instanţă prin care autorităţile locale erau obligate să acorde autorizaţia de construire. Asta deşi, la acea dată, existau deja două hotărâri de Consiliul Local, prin care se interzicea depozitarea oricărui tip de deşeuri pe raza oraşului. Actualul edil, Nicolae Matei, a refuzat cu orice preţ ca în Năvodari să se înfiinţeze această groapă de gunoi, drept urmare s-a ales cu mai multe plângeri penale făcute de italieni. Edilul spune că nu ar fi putut autoriza investiţia pentru că, înainte de toate, ar fi o încălcare a legii. Dar, mai mult decât atât, locuitorii sunt cei care şi-au exprimat voinţa printr-un referendum în care 99% dintre cei prezenţi la vot au fost împotriva amplasării gropii de gunoi. La finalul audierilor, magistraţii vor stabili un nou termen de judecată, în care vor putea trage concluziile în acest dosar.

Autor: Adi D

Sursa: tvlitoral.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii