Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cursanții Colegiului Național de Apărare vor merge în vizită la mai multe garnizoane

ro

08 Nov, 2019 10:29 1751 Marime text
În perioada 11-15 noiembrie, participanții la cursul „Introducere în securitatea națională”, al Colegiului Național de Apărare, vor efectua o vizită de studii și documentare în garnizoanele Bacău, Suceava, Câmpulung-Moldovenesc, Miercurea-Ciuc, Sfântu-Gheorghe, Brașov și Breaza.

Scopul activității este de a realiza un schimb de experiență cu factorii de răspundere ai structurilor teritoriale cu atribuții în domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale și de a cunoaște rolul, locul și misiunile unităților militare din zoele menționate.

În prima zi, cursanții vor avea prilejul să viziteze Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, Baza 95 Aeriană de la Bacău și Compania AEROSTAR Bacău. Documentarea va continua marți, 12 noiembrie, la sediile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” și Centrului Militar Județean Suceava.

În data de 13 noiembrie, la Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” din Miercurea Ciuc, cursanţii Colegiului Național de Apărare, alături de comanda brigăzii și reprezentanți ai instituțiilor publice și mass-media din localitate, vor participa la un briefing de informare.

Joi, 14 noiembrie, la sediul extensiei din municipiul Sfântu Gheorghe a Universităţii „Babeș-Bolyai” va avea loc seminarul științific cu tema „Amenințările hibride în Europa: identificare, contracarare și comunicare strategică”, activitate la care vor fi prezenţi membri ai instituțiilor publice locale, dar și studenți ai universității.

În ultima zi a vizitei de studii şi documentare, cursanții vor fi prezenţi la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” și la Departamentul Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare, ambele din Brașov, și la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza.

Sursă foto: MApN
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii