Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:56 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cumetri în bătătură, adversari în politică Exclus din PSD şi din CL Eforie, Manea Mogoş acuză - „Brăiloiu este un dictator"!

ro

17 Aug, 2011 00:00 4706 Marime text

cap_8.jpgOrganizaţia orăşenească EforieaPartidului Social Democrat l-a exclus în şedinţa de Birou din 15 iulie 2011 pe Manea Mogoş, fost şef al Poliţiei Comunitare în primul mandat al primarului Brăiloiu şi consilier local ales pe lista PSD la alegerile din 2008. Preşedintele organizaţiei locale a PSD, acelaşi Ovidiu Brăiloiu susţine că decizia excluderii s-a luat cu unanimitate de voturi, respectiv 13, ca urmare a încălcărilor repetate ale statutului partidului de către Mogoş şi datorită declaraţiilor defăimătoare la adresa organizaţiei locale şi a conducerii organizaţiei judeţene.

Decizia organizaţiei locale a fost confirmată de conducerea judeţeană a PSD Constanţa şi contrasemnată de preşedinte şi vicepreşedinte, adică Radu Mazăre, respectiv Nicuşor Constantinescu. Urmare a excluderii din organizaţia PSD Eforie, Mogoş şi-a pierdut şi calitatea de ales local în şedinţa din 5 iulie a.c. În locul acestuia a fost validat, Vasile Balmuş, supleant pe lista consilierilor locali urmare a procentelor înregistrate de PSD Eforie la alegerile locale din 2008. Manea Mogoş susţine că a atacat ambele decizii, cea de excludere la Comisia de Arbitraj şi Integritate Morală a PSD Constanţa, de unde nu a primit nici un răspuns şi cea de încetare a mandatului de consilier la instanţa de contencios administrativ, termenul de judecare fiind pe 20 noiembrie 2011.

eforie_manea_mogos_2.jpg

Mogoş: „Nu puteam să votez la ordinele lui Brăiloiu"

Contactat telefonic, Manea Mogoş susţine că nu a adus niciun prejudiciu de imagine PSD şi nici nu a avut probleme cu consilierii ci doar cu primarul Ovidiu Brăiloiu „care se poartă ca un dictator şi nu ţine cont de problemele locuitorilor oraşului, ci doar de interesele sale personale". Mogoş susţine că, înaintea fiecărei şedinţe de CL, în calitate de preşedinte al PSD Eforie, Ovidiu Brăiloiu le dictează consilierilor social-democraţi cum şi ce trebuie să voteze, după bunul plac, exonerându-se de obligaţiile pe care le are în calitate de primar. „Am înghiţit aceste practici ale primarului-preşedinte, însă, după câteva luni, m-am ridicat şi am protestat vehement pentru că eu mergeam pe stradă şi eram apostrofat de cetăţeni, nu primarul care nu se dă jos din maşină. Am votat împotriva dorinţelor primarului şi asta cred că l-a deranjat cel mai tare. Apoi, când l-am informat că vreau să candidez pentru funcţia de primar la alegerile de anul viitor, mi-a spus că mă va exclude din partid şi că nu va tolera acest lucru. În rest, cu ceilalţi colegi nu am avut conflicte pentru că îi înţeleg. Ei sunt genul de oameni care pun capul în pământ şi stau la mâna primarului" - susţine Mogoş.

„Dacă nu treceau pe la Brăiloiu, nu puteau să cumpere terenurile"!

„Am primit reclamaţii de la localnici fie persoane fizice, fie juridice, care se plângeau că nu pot să cumpere terenurile în suprafaţă mică (800-900 mp) dacă nu trec pe la primar. Păi ce să înţeleg de aici? Că trebuiau să treacă pe la el cu «plicul»? De fapt, ce să mă mai mir pentru că, în şedinţa în care s-a discutat proiectul privind concesionarea terenurilor, Brăiloiu ne-a spus clar că nu le dă nimic până nu trec pe la el", a comentat consilierul ex-PSD.

În replică, primarul Ovidiu Brăiloiu susţine că aceste acuzaţii nu sunt reale, că o astfel de hotărâre de consiliu nici nu există, dar că fostul său coleg are probleme grave de comportament, acesta fiind unul dintre motivele care au stat la baza excluderii sale. „Pe această cale, fac apel la toţi locuitorii din Eforie să respingă încercărilelui Mogoş Manea de a discredita echipa din care a făcut parte şi să se delimiteze de metodele ce ne amintesc mai degrabă de perioada în care Mogoş era subofiţer al Miliţiei ceausişte". Brăiloiu mai spune că, personal, l-a ajutat pe fostul consilier, luându-l în 2005 la primărie, unde a activat timp de 3 ani în calitate de şef al Poliţiei comunitare, „unde a muncit şi el, dar nu mai mult ca alţii..." Mai mult, primarul este şi naşul de botez al nepoatei lui Mogoş. Brăiloiu mai spune că există o procedură internă a PSD prin care fiecare hotărâre de consiliu trebuie discutată în prealabil în cadrul grupului de consilieri PSD dar că probabil motivul real al supărării lui Mogoş este faptul că „nu am atâtea tarabe pe strada Panselei câte vroia el!"

Mogoş candidează independent, Brăiloiu l-ar reprimi în PSD

Cine să-i mai înţeleagă, am putea spune. Mogoş susţine că va candida ca independent la funcţia de primar al Eforiei, în timp ce Brăiloiu îi transmite că „toţi supăraţii vor sa candideze şi că e liber să facă ce doreşte". Deşi ştie că legea electorală îl dezavantajează, Mogoş spune că are 30% în sondajele făcute de PSD, în timp ce Brăiloiu ar fi pe locul doi. În replică, primarul îi răspunde că sondajul a fost făcut din condei, tocmai pentru a justifica în faţa celorlalţi consilieri PSD, prezenţa lui Mogoş pe listele din 2008. Şi totuşi, Brăiloiu are înţelegere pentru cumătrul său şi spune că dacă se reabilitează ar putea să-l reprimească în PSD!

În privinţa afacerilor şi cumetriilor, Mogoş susţine că tarabele despre care se spune că le-ar avea în Eforie Sud pe strada Panselelor sunt ale copiilor, el fiind angajat la firmă pe 17 milioane. De asemenea, afaceri are şi soţia, însă din 2006, când Brăiloiu nici măcar nu visa să ajungă primar.

„Mogoş lua taxă de şmecher când era şeful Poliţiei locale"

Nici reprezentanţii celorlalte formaţiuni politice din Eforie nu au cuvinte de laudă la adresa lui Mogoş. „Era tartor când era şeful Poliţiei Comunitare, lua taxă de şmecher pe strada Panselei unde are tarabe, a pus mâna pe parcarea din oraş, etc".

În replică Mogoş susţine că Vasile Balmuş, recent validat ca ales local împreună cu viceprimarul Robert Şerban îşi dispută afacerea „Parcarea" la Eforie la umbra SC Rom Tour Estival.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • irinel 28 Aug, 2011 14:59 mogos facea comert pe panselelor dinenuri 97 cand altii nu stiau cu ce se mananca activitatea de comert avea sora lui din germania doua terenuri
  • Liviu 28 Aug, 2011 14:55 ajunge 8 ani eu nu-l cunosc pe brailoiu l-am vazut odata in 2008 si atat sa mai lase si pe alcineva iar daca mogos a luat taxe cine era sefu lui? nu brailoiu? cei asa de greu de inteles k la primarie nu te duci fara plic.......
  • andrei 22 Aug, 2011 12:50 Omu cand se vede cu sacii in caruta nu-l mai intereseaza de nimenis i nimic, acest individ Brailoiu nu l-am mai vazut prin oras de anul trecut, se plimba cu limuzina si atat, park este turist, afara cua cest nemernic
  • iri 17 Aug, 2011 15:48 Din pacate decizia a venit prea tarziu pt acest Manea Mogos. Un individ fara scrupule, fatarnic, mincinos, un zbir care calarea agentii economici in interes propriu. Cat despre tentativa de viol asupra unei subordonate nu pot sa spun decat : mi-e scarba de acest individ !
  • laur 17 Aug, 2011 12:12 Se merita unul pe altul si atat.NO COMMENT !
  • andrei 17 Aug, 2011 10:30 Oameni buni lasa-ti omu sa candideze.. si sa vedem ce o sa iasa...ca acest Brailoiu nu mai are loc pe strada..nu mai ar eloc de burta, nu stie ce sa bage de la el.