Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum se poate salva o mână slabă la Video Poker

ro

18 Oct, 2021 12:30 3229 Marime text
Video pokerul se regăsește în oferta majorității cazinourilor online, atrăgându-i atât pe amatorii de sloturi, cât și pe cei de jocuri de masă. Bazele acestui joc sunt simple: mai întâi este plasată miza, apoi jucătorul primește cinci cărți după ce dă click pe „Deal”. Obiectivul este formarea unei combinații care să fie cotată cât mai bine în tabelul de plată.

În acest sens, fiecare carte poate fi păstrată (cu Hold) sau schimbată. După ce face alegerile, jucătorul apasă din nou butonul „Deal”. Combinațiile câștigătoare sunt următoarele, în ordinea crescătoare a valorii (valoarea diferă de la un operator la altul:
  • pereche (două cărți de aceeași valoare)
  • două perechi (câte două cărți de aceeași valoare)
  • trei bucăți (trei cărți de aceeași valoare)
  • chintă (cinci cărți consecutive)
  • culoare (cinci cărți de aceeași culoare)
  • full (trei de-un fel, plus o pereche)
  • careu (patru bucăți)
  • chintă de culoare (cinci cărți consecutive cu aceeași culoare)
  • chintă royală  (o chintă de culoare care cuprinde și As).

Cazinourile online licențiate oferă mai multe variante de video poker. De exemplu, în secțiunea specială Casino SlotV există: Jacks or Better (cea mai populară variantă, este recomandată începătorilor), Deuces Wils, Joker Poker, Bugs Poker și Flying Pigs.

Momentul cheie în orice joc de video poker este acela în care jucătorul decide ce cărți să păstreze. Este un moment în care intervin inspirația și norocul, dar și experiența. Cine joacă de mult timp poker video știe cum să salveze o mână care, după prima distribuție a cărților, pare pierzătoare.

În mod obișnuit, la Jacks or Better mâna inițială este destul de slabă, iar jucătorul se află în fața unei dileme: să schimbe toate cărțile, sau să își pună mintea la contribuție și să întrevadă combinații câștigătoare cu unele dintre cărțile avute la dispoziție. În acest caz, trebuie calculate procentual toate șansele de câștig, în diferite scenarii.

De exemplu, pentru o mână As de inimă roșie, K de romb, Q de romb, J de inimă neagră și 9 de romb sunt șanse 8,5% de a obține o chintă. Destul de mici, ar crede cei mai mulți! Astfel, jucătorul este tentat să încerce să obțină o combinație câștigătoare bazată pe culoare (romb). O altă variantă care pare mai la îndemână ar fi ca jucătorul să încerce să obțină două perechi de valori mari (K-K, Q-Q).

Iată ce soluție recomandă jucătorii experimentați pentru o astfel de situație: mai eficient este să se păstreze cărțile de la J la A, pentru a nu se rata ocazia de a face chintă și chintă de culoare. Dacă sunt păstrate cărțile A,K,Q,J, sunt patru șanse de a se obține o pereche de valeți sau de valoare și mai mare (J-J sau Q-Q sau K - K sau A -A).

Așadar, atunci când în mâna inițială vin patru cărți consecutive, recomandarea este ca ele să fie păstrate. Cartea care va fi servită în locul celei schimbate poate fie să se potrivească pentru o chintă, fie să facă pereche cu una dintre cele patru cărți păstrate. În general, regula este să fie păstrate cărțile consecutive, indiferent de numărul lor. Întotdeauna se țintește câștigul cel mai mare.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii