Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum explică Ryanair retragerea de pe Aeroportul Kogălniceanu

ro

13 Feb, 2014 00:00 4042 Marime text
Aeroportul International Kogalniceanu - avion RyanairLa începutul acestei săptămâni anunţam că Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, nu mai operează pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu (AIMK). Compania irlandeză, lansată pentru prima dată în România în 2008, nu şi-ar fi explicat, susţine Cristian Moldovanu, directorul AIMK, decizia.
 
„Compania Ryanair a întrerupt zborurile pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Nu au mai anunţat nicio intenţie de operare. Nu am primit nici măcar răspunsuri la ce i-am întrebat. Nu mai figurăm în graficele Ryanair”, a declarat, luni, Cristian Moldovanu, directorul Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu.

Moldovanu a ţinut să menţioneze că retragerea Ryanair de pe AIMK nu îl face fericit. În pofida faptului că nu a oferit un răspuns clar privind motivele care ar fi putut determina retragerea Ryanair, directorul Aeroportului Kogălniceanu şi-a dat, totuşi, cu părerea. Astfel, Moldovanu crede că la mijloc ar fi o presupusă datorie a companiei irlandeze faţă de aeroport. „Au o datorie cam mare faţă de noi şi tot amână plata”, spunea Moldovanu.
I-am întrebat şi pe reprezentanţii companiei Ryanair ce anume a determinat retragerea curselor de pe aeroportul constănţean. Ryanair susţine că nu vrea să comenteze şi nici să dea curs zvonurilor şi speculaţiilor. În orice caz, spun reprezentanţii companiei low-cost, Ryanair regretă că nu va mai opera zboruri din Constanţa şi asta din cauza deficitului de aeronave. Totuşi, menţionează aceştia, capacitatea companiei va creşte începând din luna septembrie, atunci când Ryanair va primi prima din cele 175 de aeronave Boeing noi.
Aşadar, compania irlandeză nu menţionează niciun moment o posibilă datorie către AIMK.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii