Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:49 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum arată Podul vechi de la Agigea gata pentru dare în folosinţă. Când se va circula fără restricţie (galerie foto + video)

ro

24 May, 2017 16:28 19314 Marime text
Se lucrează de zor pe podul de la Agigea pentru ca acesta să fie dat în folosinţă conform planului iniţial, mai exact în data de 26 mai 2017, ora 00.00. După redeschiderea podului, toate cele patru benzi vor putea fi utilizate fără restricții de circulație, pe întreaga durată a sezonului estival.

Zilele trecute colierul metalic, în greutate de 90 tone, de la Podul Agigea a fost coborât, iar pentru operațiunea de demontare au fost folosite două macarale a câte 500 tone fiecare și o nacelă care a fost ridicată la 54 m. Operațiunea, extrem de importantă pentru finalizarea lucrărilor la Podul Agigea, a putut fi executată doar în condiții meteo favorabile (perioade cu vant sub 9m/s).

Colierul metalic a fost montat pentru ancorarea cablurilor provizorii de susținere ale podului. Conform CNAIR, în prezent au mai rămas de executat lucrări de tensionare definitivă a cablurilor de susținere, montare parapet directional, marcaj rutier orizontal și finalizarea rosturilor de dilatație. Tensionarea cablurilor se face etapizat și este importantă pentru aducerea tabierului podului la nivelul initial.

Reamintim că, traficul rutier pe podul de la Agigea (DN39, județul Constanța) a fost întrerupt, din cauza unor lucrări, până în data de 25 mai 2017. Măsura are ca principal scop pregătirea acestui pod pentru circulația din sezonul estival, în condiții de siguranță. Închiderea totală a traficului pe pod este necesară în această perioadă pentru tensionarea finală a cablurilor (înlocuite în perioada septembrie-decembrie 2016), demontarea ancorajului provizoriu de pe pilonul central și montarea elementelor rosturilor de dilatație ale podului.
 
În perioada în care podul de la Agigea va fi închis, Canalul Dunăre-Marea Neagră va putea fi traversat în condiții optime pe noul pod (Podul Apolodor), cu parcurgerea unei distanţe suplimentare de 2,8 km. Pentru evitarea blocajelor în trafic, ruta alternativă propusă este următoarea:
 
-nodul rutier A4 (intersecţie cu DN39, Agigea) - A4 (intrare port Constanţa Sud) - podul nou peste Canalul Dunăre - Marea Neagră - bretea acces la DN39A - DN39A - DN39 (Eforie Nord - Agigea).
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ADRIAN 24 May, 2017 22:27 Buuuun ,deci reparam un pod vechi construit de comunisti in 12 luni , noua capitalistilor ne ia 10 ani doar sa-l vopsim, avea dreptate Nicusor.