Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Cum arată echipa lui Făgădău de la PSD (galerie foto)

ro

25 Jul, 2019 17:32 4853 Marime text
De la ora 18.00, în sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor, se va desfășura conferința de alegere a conducerii Partidului Social Democrat-Organizația Municipală Constanța.

Lista candidaților
Decebal Făgădău candidează pentru funcția de președinte
Deputatul George Vișan candidează pentru funcția de președinte executiv
Dede Perodin, Irinela Nicolae, Valentin Parvulescu, Daniel Georgescu, Cristian Tincu și Gabriel Stratenie - candidează pentru funcția de vicepreședinte

Pentru birou municipal sunt mai multe candidaturi care urmează să fie aprobate în conferința din această după-amiază.

UPDATE: 248 de delegați sunt prezenți în cadrul conferinței. Totodată, sunt prezenți și deputații Cristina Dumitrache și Radu Babuș.

Se intonează imnul de stat.

UPDATE 2: „Dragi prieteni, dragi camarazi, au trecut ca într-o clipă patru ani. Am ținut să ne întâlnim în aceeași sală ca în urmă cu patru ani de zile. Acum patru ani eram două organizații care ne pierdusem leadershipul, ne uitam spre viitor, dar atât. Orașul s-a schimbat mult în patru ani. România s-a schimbat mult în ultimii patru ani și trebuie să ne uităm spre viitor. Am avut în 2016 o campanie electorală grea, pentru că există un interes și o preconcepție, despre oraș, despre noi. Am făcut împreună o echipă care s-a dovedit câștigătoare la alegerile locale. Am făcut campanii fără să atacăm pe nimeni, am construit o campanie despre cum vrem să construim noi orașul, județul. Am câștigat și municipiul și județul”, a declarat Decebal Făgădău, actualul și viitorul președinte al organizației.

Făgădău a făcut un apel la memorie și a vorbit de cei 30 de ani de la Revoluție.


Făgădău mai spune că, de-a lungul anilor, au existat probleme și în interiorul organizației PSD Constanța dar în general oamenii nu au părăsit partidul iar permanent alți oameni de stânga s-au înrolat în partid.

„Facem politică pentru oameni. Mi s-a reproșat că nu am fost un președinte mai ferm. Eu cred că putem fi altfel și să construim un cadru de progres. Poate că discursul meu nu este unul înflăcărat, la final de patru ani, dar trebuie să fie un discurs realist, care să ne așeze pe un drum pentru următorii patru ani.  Pe viitor, păstrați atitudinea pozitivă, zâmbiți-le oamenilor. Nu vă cer sa faceti prozelitism, încercați să fiți modești, discreți”, mai spune președintele PSD.

UPDATE 3: George Vișan le cere delegaților votul pentru funcția de președinte executiv al organizației municipale.

Astăzi vor fi aleși și delegații la Conferința județeană din 30 august.

Biroul municipal va avea 21 de membri iar 17 dintre aceștia vor fi aleși de delegați. Alți patru sunt de drept - președintele organizației de femei, președintele organizației de tineret, viceprimarul Dumitru Babu și președintele organizației de pensionari.

UPDATE 4: Funcțiile aprobate în cadrul conferinței de astăzi:



Au fost aprobați delegații pentru conferința judeteana din 30 august.

Cu acest prilej, Făgădău mulțumeste președintelui Felix Stroe pentru colaborare, ”cu toate că de-a lungul timpului au existat bârfe și zvonuri că suntem dezbinați”.

Purtătorul de cuvânt al organizației municipale a PSD Constanța este Alina Gâju, a mai anunțat Făgădău, în dorința de a-și îmbunătăți relația cu presa.



„A fost o conferință municipala bună, bine structurată, coeziune, optimism, spirit critic, organizație unita și optimistă pentru bătăliile electorale viitoare. Biroul este format din oameni cu experiență și motivați și organizația municipală va rămâne organizația fanion a judetului Constanța”, a declarat Felix Stroe.

Și Stroe spune că a avut o colaborare bună cu organul municipiului Constanța și cu Decebal Făgădău.


„Ieri a fost comitetul executiv județean în care s-a decis că alegerile de la nivelul organizației județene vor avea loc pe 30 august, de la ora 17.0,0 la Teatrul de stat Constanța”, a mai spus Felix Stroe.

Din partea organizației municipale vor participa 128 de delegați.

UPDATE 5: Președintele organizației PSD, Felix Stroe, a ținut să menționeze că punctul de vedere al PNL cu privire la inechitatea împărțirii banilor este incorect și a dat asigurări că președintele CJC Horia Țuțuianu (PSD) a împărțit întotdeauna banii fără să țină cont de culoarea primarilor, ceea ce s-ar fi întâmplat și ieri dacă nu ar fi izbucnit un scandal în cadrul ședinței CJC.

Stroe mai spune că și-ar fi dorit să mobilizeze mai multe resurse finaniciare pentru Constanța, să sprijine mai mult sistemul de sănătate, să schimbe acte normative în domeniul achiziților publice dar au făcut cât au putut în actualul mandat și speră să facă mai mult în noul mandat.

Decebal Făgădău, președintele Organizației Municipale PSD Constanța, își reproșează că nu a promovat suficiente femei în funcții dar acest lucru se va schimba pe viitor.

Legat de noua echipă, Stroe a spus că va câștiga cu siguranță alegerile locale în vara anului viitor.

Decebal Făgădău își mai reproșează lipsa de comunicare și comunicarea online dar promite că o va îmbunătăți în noul mandat.

Pentru următorii patru ani, Făgădău își propune „să rămânem uniți, să ne întoarcem la oameni, să facem politică de stânga și să venim în sprijinul oamenilor”.

Constanța are din nou ministru

„În guvernările PSD, din 2017 și până în prezent, organizația de la Constanța a dat mai mulți miniștri”, a precizat Stroe Felix, el însuși ministrul al transporturilor.

"Toți miniștrii proveniți de la Constanța au muncit, au avut realizări și nu s-au făcut de ras. Ministrul afacerilor interne, Nicolae Moga, este un parlamentar cu experiență, un om pregătit și sunt convins că își va duce la capăt mandatul cu multe reușite”, a mai adăugat Felix Stroe.

La rândul său și Decebal Făgădău a salutat numirea senatorului la cârma unuia dintre cele mai importante ministere din guvernul României.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii