Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:14 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu ce rupem gura târgului pe litoral în 2013 Daci, romani, Patimile lui Hristos, Ulise şi Medusa (galerie foto)

ro

12 Mar, 2013 00:00 3248 Marime text
Litoralului românesc va fi vedetă la Târgul de Turism, cel puţin aşa şi-au propus patronatele de pe litoral. Rămâne însă de văzut dacă impactul acestei promovări va fi pe măsură aşteptărilor.

Preşedinta Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, Corina Martin, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că anul acesta s-a înregistrat o premieră pe litoralul românesc. Mai precis, agenţii economici, autorităţile locale, agenţiile de turism şi hotelierii au căzut de acord să promoveze cu toţii destinaţia - litoral românesc - şi nu fiecare staţiune în parte. Ca atare,  la Târgul de Turism din România din această săptămână, toate staţiunile vor avea stand comun, fără pereţi despărţitori. Totodată, litoralul românesc va fi vedeta Târgului de Turism, târg programat să se desfăşoare la Bucureşti, în perioada 14 - 17 martie. „În prima zi a târgului o să avem un show pe care-l pregăteşte de zor echipa de la Fashion Tv România împreună cu Primăria Constanţa. La acest spectacol care începe la ora 13.00 avem parte în premieră de o surpriză, este vorba de prezenţa primarului Radu Mazăre (vor fi alături de noi toţi primarii) care va intra în scenă întruchipându-l pe Ulise într-o reprezentaţie care se va numi Legendele Olimpului. Vom avea sirene, vor fi şi şerpi, chiar şi un şarpe imens, vor fi prezenţi Zeul Neptun, Ciclopul, eu voi fi Medusa. Nu mă întrebaţi de ce Medusa, nu am ales eu. Am apucat să văd ambele costumaţii, a mea şi a primarului Radu Mazăre, şi sunt de senzaţie”, a precizat Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral Delta-Dunării. Potrivit acesteia, Târgul de Turism se deschide prima dată în 30 de ani cu două personaje din mitologia greacă. „În calitate de preşedinte ANAT am declarat litoralul - destinaţia vedetă a acestui târg şi dintre toate destinaţiile, fie interne sau externe, noi vom fi primii care vor începe târgul, delegaţia formată din oficiali urmând a vizita prima dată standul nostru”, a mai adăugat Corina Martin.  

Vom scoate la înaintare tot ce avem mai bun

În cele patru zile de târg vor fi promovate evenimentele importante de pe litoral din această vară. Astfel, dacă în prima zi va fi adus în atenţia tuturor evenimentul „Fashion Summer Festival”, cea de-a doua zi, 15 martie, este dedicată tradiţiilor dobrogene prezentate de Ansamblul „Nunta Zamfirei” din Eforie Nord. Pentru ca turiştii să-şi facă o idee cu privire la cea de-a doua ediţie a Festivalului Antic Tomis, ce va avea loc în vară pe litoral, în cea de-a treia zi, la târg se va desfăşura o paradă a dacilor şi romanilor veniţi tocmai din Cluj. La evenimentul din vară alături de clujeni, vor veni la Constanţa pentru a participa la festival şi asociaţii din Bulgaria şi Polonia. În cadrul târgului se va anunţa şi organizarea în premieră pentru sezonul estival 2013 a Festivalului Antic Callatis, o replică a Festivalului Antic Tomis. Şi revenirea spectaculoasă, după 20 de ani, a Raliului Deltei va fi promovată la târg, o maşină de raliu urmând a fi expusă la Târgul de Turism al României.  
Vizitatorii care nu se vor limita doar la a consulta ofertele ci şi la a cumpăra bilete vor avea parte de reduceri de până în 40%, a anunţat Corina Martin.

Evenimente pentru 1 Mai şi de Paşte  

Pe litoral petrecerile vor începe din week-end-ul premergător datei de 1 Mai. Cluburile au pregătit o serie de concerte, de asemenea, vor avea loc parade de maşini şi de motociclete. Posibil ca tour-operatorii din Emiratele Arabe Unite să ne facă în aceeaşi perioadă o vizită pentru a cunoaşte staţiunea Mamaia, a precizat Corina Martin. Ca în fiecare an, slujba de Paşte va avea loc pe malul mării, în Mamaia, în zona Cazino, dar şi pe plaja din Mangalia. De asemenea, la Mangalia se anunţă un eveniment denumit Patimile lui Hristos. Facem precizarea că toate evenimentele de pe litoral, inclusiv cele din perioada vacanţei de 1 Mai şi Paşte sunt cuprinse într-un calendar care va fi lansat joi, la Târgul de Turism.
Corina Martin se aşteaptă să batem propriul record în ceea ce priveşte numărul de turişti care vor sosi pe litoral în vacanţa de 1 Mai şi Paşte. Anul trecut, la malul mării au petrecut 30.000 de turişti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii