Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:15 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Criza COVID-19 se simte la buzunar pentru unii constăneni. Fără prime de Paști pentru mulți angajați, anul acesta

ro

14 Apr, 2020 00:00 2540 Marime text

Puține societăți au păstrat opțiunea de a oferi prima cu ocazia sărbătorilor pascale pentru angajați. Astfel, dacă în alți ani vorbeam de remunerații de sute, chiar mii de lei pentru anumite categorii de angajați, la societăți din Constanța, iată că în acest an cureaua a fost strânsă la maxim de majoritatea. Cu mici excepții, salariații marilor companii de la malul mării și-au luat adio de la prima de Paște.

La Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” Constanța, Monica Velicu, purtător de cuvânt al companiei a precizat că „se acordă conform contractului colectiv de muncă negociat cu sindicatele”. Astfel, angajații din port vor avea un bonus de Paște care să îi ajute în această perioadă dificilă.
În schimb, potrivit surselor din cadrul mai multor companii, cum ar fi Administrația Canalelor Navigabile sau  Autoritatea Navală Română, acestea nu vor avea parte de prime de Paște în 2020.
În alte situații, au fost suspendate puncte din contractele de muncă care precizau clar că se pot acorda prime, din prisma impactului economic al crizei pandemiei de coronavirus. Aici fiind inclusiv angajații de la Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” Constanța.
La Primăria Constanța, nu se acordă de fel prime de sărbătorile pascale, după cum au punctat reprezentanții municipalității pentru ZIUA de Constanța.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii