Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristina Dumitrache, prezentă la „ungerea" cardinalului Mureşan

ro

20 Feb, 2012 00:00 1000 Marime text
În data de 6 ianuarie 2012, Papa Benedict al XVI-lea a anunţat lista cardinalilor pe care îi va numi în cadrul Consistoriului din 18 februarie 2012. Printre noii cardinali se număra şi PF Lucian Mureşan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică. Este al treilea cardinal român, după Iuliu Hossu şi Alexandru Todea.

Ceremonia de întronizare a avut loc sâmbătă la Roma şi a fost oficiată de Papa Benedict al XVI-lea.

Preafericitul Lucian a primi bereta roşie de cardinal în cadrul consistoriului, al patrulea din timpul pontificatului Papei Benedict al XVI-lea. La ceremonia de la Vatican au participat şi 300 de persoane, înalte feţe bisericeşti din Blaj şi de la Arhiepiscopia Bisericii Greco-Catolice Unite cu Roma.

Cei 22 de cardinali noi sunt consideraţi cei mai apropiaţi colaboratori ai Papei. La acest eveniment a participat şi deputatul constănţean Ileana Cristina Dumitrache, care a declarat: „Este o mare onoare pentru mine faptul că am avut ocazia să asist la acest eveniment cu totul deosebit şi vă mărturisesc cu sinceritate că m-au încercat emoţii şi stări unice."

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii