Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Creștere a numărului de pacienți, la Spitalul Mangalia, în plin sezon estival

ro

20 Jul, 2021 10:32 2930 Marime text
  • Număr mare de pacienți la Spitalul Mangalia, în plin sezon estival.
 
În plin sezon estival, se înregistrează o creștere a numărului de pacienți care se prezintă în Compartimentul Primiri Urgențe (CPU), din cadrul Spitalului municipal Mangalia. Astfel, la CPU, există câte 3000 de prezentări/lună, în condițiile în care în extrasezon numărul prezentărilor este de aproximativ 1000/lună. Cei care au nevoie de îngrijiri de specialitate sunt, în general, turiștii, care se află în vacanță, pe litoral. Aceștia se prezintă cu dureri abdominale, vărsături, stări febrile, insolații sau răceli de sezon.

„Cele mai frecvente simptomatologii ale pacienților care se prezintă la CPU, pe durata verii, sunt cele legate de patologii ale tubului digestiv, arsuri solare, accidente de submersie, insolații sau înțepături de insecte, plăgi tăiate, etc. Deși volumul de muncă este mai mare în aceste luni, angajații spitalului nostru acordă îngrijiri medicale tuturor pacienților care se adresează spitalului. Cei mai mulți pacienți sunt tratați în regim de spitalizare de zi și mai puțin în spitalizarea continuă. Linia de gardă în Compartimentul Urgențe funcționează non-stop, la capacitate maximă”, a precizat managerul Spitalului Mangalia, Alina Dan.


Tot în această vară, au fost rezervate 25 de paturi destinate patologiilor COVID-19. În prezent, la unitatea medicală din sudul județului Constanța, nu au mai fost diagnosticate persoane cu COVID-19, incidența îmbolnăvirilor fiind de câteva săptămâni, de 0,00%.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii