Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:19 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COVID-19 Amenzi de aproximativ 761.530 de lei

ro

09 Feb, 2021 10:43 1417 Marime text
  • Acțiuni pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.
În ultimele 24 de ore, Poliția Română, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.
 
Peste 7.000 de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, au desfășurat 797 de acțiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară la nivel național.
 
Au fost efectuate 60.111 verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicțiilor impuse.
 
În urma acțiunilor punctuale de control, au fost aplicate 4.495 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 761.530 de lei.
 
În continuare, principalul obiectiv al acțiunilor Poliției Române în contextul pandemiei vizează protejarea sănătății românilor.
 
Polițiștii se află permanent la datorie și vor interveni cu fermitate în toate situațiile în care legea este încălcată.
 
Ialomița
La data de 8 februarie a.c., în jurul orei 16:00, polițiștii orașului Căzănești s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, într-un imobil din oraș, era în desfășurare o petrecere privată (aniversare), unde nu erau respectate normele pentru limitarea răspândirii SARS CoV2.
 
Polițiștii, cu sprijinul jandarmilor din Ialomița, s-au deplasat la imobilul respectiv, pentru efectuarea de verificări, fiind identificate 15 persoane participante.
 
Atât organizatorul, cât și persoanele prezente au fost sancționate contravențional, conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi în valoare totală de 7.000 de lei.
 
Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.
 
Reamintim faptul că, în această perioadă, este interzisă  organizarea  de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive), atât în spații deschise, cât și în cele închise (saloane,  restaurante, baruri,  săli de evenimente etc.).
 
Pentru siguranța tuturor, recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii