Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corveta Amiral Petre Bărbuneanu, exerciții comune cu Forțele Navale ale Ucrainei

ro

23 Sep, 2020 14:53 1792 Marime text


Corveta Amiral Petre Bărbuneanu a plecat din portul Mangalia pentru a participa la mai multe exerciții cu echipajele Forțelor Navale ale Ucrainei, în apele internaționale din Vestul Mării Negre.

Iată comunicatul transmis de Forțele Navale Române:

Corveta „Amiral Petre Bărbuneanu” a plecat din portul Mangalia marți, 22 septembrie, pentru a participa, în perioada 23-25 septembrie, la o serie de exerciții în comun cu navele UKRS STAROBYLSK, UKRS O. OKHRIMENKO, UKRS SOKAL, UKRS SAPFIR, o navă a gărzii de coastă și o aeronavă Antonov An-26 (MPA) ale Forțelor Navale ale Ucrainei, în apele internaționale din Vestul Mării Negre.

Instruirea navelor cuprinde mai multe seriale, cu grade diferite de complexitate, precum manevre simple și avansate, manevre tactice, căutare și salvare pe mare, comunicații prin semnale luminoase și pavilioane, remorcaj, reaprovizionare, monitorizare a traficului naval și de respingere a unui atac aerian.

Exercițiul se desfășoară în vederea creșterea nivelului de instruire a echipajelor navelor participante și pentru consolidarea interoperabilității între acestea.

Nava este comandată de căpitan-comandorul Ioan Bălan și are la bord un echipaj alcătuit din 72 marinari militari.

Sursa foto: Forțele Navale Române
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii