Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controverse locale pe tema noii sigle a PDL Cum ar vrea Gigi Chiru să fie culoarea de rebranduire

ro

11 Jan, 2012 00:00 1746 Marime text
culoare_Gigi_Chiru_007.jpgPedeliştii vor să ajungă la un consens în privinţa simbolului imagistic. Astfel, culoarea portocalie ar putea fi înlocuită cu verde sau albastru. Trandafirul - sigla PDL - nu îşi găseşte relevanţa, fiind emblemă de stânga

Conducerea democrat-liberalilor tranşează în această perioada chestiuni legate de o eventuală rebranduire. Sunt aduse în discuţie culoarea portocalie şi sigla adoptată de partid. Principala preocupare a liderilor PDL este ca toţi candidaţii care se vor prezenta în faţa electoratului în numele partidului să facă uz în campanii de aceeaşi simbolistică. Se va menţine sau nu culoarea portocalie, va fi ea înlocuită cu verde sau albastru, aşa cum s-a întâmplat în unele judeţe? Va mai rămâne ca siglă a PDL trandafirul? Dacă da, el va fi cu una sau cu două petale în plus ori în minus? Toate acestea rămân de văzut în perioada următoare. Cert este că la nivel naţional, de la alegerile din 2008, nu s-a mai mers exclusiv pe culoarea portocaliu. Astfel, s-au ales culorile verde şi albastru, în funcţie de cel care le-a comandat.

„Este necesară o cercetare în acest caz"

La Constanţa, reprezentanţii vocali ai PDL nu îşi doresc schimbarea culorii ce i-a adus partidului câştigarea alegerilor în anul 2008. Gigi Chiru, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL, susţine că ar trebui păstrate şi culoarea şi sigla. „Este necesară o cercetare în acest caz. Decizia este una foarte importantă. Dacă cercetarea arată că partidul ar avea de câştigat de pe urma rebranduirii, atunci aceasta ar fi posibilă. Rebranduirea ar putea să vină mai degrabă în urma unei reorganizări. O eventuală fuziune ce ar aduce majorarea de capital ar explica rebranduirea", este de părere preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL. Maria Stavrositu, preşedinta Organizaţiei Municipale a PDL Constanţa, nu ar vota vreodată pentru schimbarea numelui partidului şi nici a culorii acestuia. În privinţa siglei, deputata are ceva obiecţii. „Sigla reprezintă un simbol de stânga. Aş scoate trandafirul şi l-aş înlocui cu un simbol mai puternic, un simbol care să transmită electoratului forţă şi încredere", a declarat Stavrositu. Culoarea portocalie este culoarea popularilor în toate ţările europene, susţine Stavrositu. „A schimba culoarea înseamnă a ne îndepărta de la simbolul imagistic european", a explicat preşedinta Organizaţiei Municipale a PDL.

„Culoarea nu ne-a împiedicat să facem politică de calitate"


Nu culoarea dă consistenţă şi seriozitate partidului, ci oamenii şi politica pe care o duc, este de părere deputatul PDL Constantin Chirilă. „Sunt unul dintre cei mai vechi oameni din partid, de pe vremea când culoarea partidului era albastrul. Nu ne-a împiedicat să facem politică de calitate nici culoarea portocalie. Mai puţin contează schimbările de formă, importante sunt cele de fond. O politică de centru dreapta serioasă este soluţia. Iar prin măsurile luate pe acest segment, deşi nepopulare, dovedim că ne facem treaba aşa cum trebuie", a declarat Chirilă. Preşedintele PDL Eforie, Constantin Avătavului, consideră că oamenii sunt importanţi. „Brandul este mai puţin important. Oamenii pe care îi scoţi în faţă contează. Chiar dacă poartă şapcă, pălărie sau chelie, chiar dacă sunt îmbrăcaţi în portocaliu, verde sau albastru, ei trebuie să fie cunoscuţi şi apreciaţi", este de părere Avătavului.

Portocaliul se va înverzi?!

Un cuvânt greu de spus legat de rebranduire vor avea membrii comisiei pentru campania electorală: Vasile Blaga, Ioan Oltean, Gheorghe Flutur, Roberta Anastase şi Elena Udrea. Să nu uităm că la şcoala tinerilor democrat-liberali mai mulţi lideri ai PDL, în frunte cu Emil Boc, s-au afişat îmbrăcaţi în culoarea verde, iar Elena Udrea, ministrul Turismului, declara, în august 2011, că partidul are nevoie de un nou început, iar culoarea verde ar putea fi adoptată în campania din 2012, întrucât mişcarea ecologistă a prins un avânt extraordinar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii