Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:06 26 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale RAR în întreaga ţară Maşini ce prezintă pericol iminent de accidente! Care este situaţia în judeţul Constanţa

ro

29 Aug, 2017 10:59 1253 Marime text
Inspectorii Registrului Auto Român au identificat la nivel naţional, în trafic, în primele 6 luni ale anului 2017, 1758 vehicule (aproximativ 5%) care prezentau pericol iminent de accidente.

Potrivit comunicatului oficial, mașinile aveau defecțiuni grave la sistemele de frânare și direcție, la punți și fuzete.

Registrul Auto Român a verificat în trafic nu mai puțin de 35.468 de vehicule în toată țara. Dintre acestea, la aproximativ 48% s-a depistat cel puțin o neconformitate tehnică.

Din punct de vedere al siguranței rutiere însă, procentajul de respingere al vehiculelor neconforme a fost 37,21%.

Situaţia în judeţul Constanţa

Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, în primele 6 luni ale acestui an, 835 de vehicule.

În urma controalelor au fost aplicate 269 sancțiuni, a fost reținute două permise de conducere și 189 certificate de înmatriculare.

Inspectorii RAR au descoperit că 87 dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore sau periculoase la sistemul de frânare și la direcție, iar 63%  au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (inspectorii RAR au constatat proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate). În aceste situații una dintre măsurile luate de Poliţia Rutieră constă în reţinerea certificatului de înmatriculare. Acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele Registrului Auto Român.

Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite, 71,02% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de documente, iar 2,87% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false).

În urma testărilor efectuate, pentru 15,83% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat depășiri ale limitelor admise ale emisiilor poluante.

Directorul general al Registrului Auto Român George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii