Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:54 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale în Constanţa. Decizie luată în cazul unui centru de prelucrare lapte

ro

06 Mar, 2017 16:19 801 Marime text
Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, în perioada 27 februarie – 3 martie, s-au materializat prin verificări la 68 de obiective.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la condiţiile necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie. „Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, a fost aplicată o  sancţiune contravenţională, în valoare de 3.000 de lei. A fost emisă o ordonanţă de interzicere a activităţii pentru un centru prelucrare lapte”, potrivit unui comunicat remis ZIUA de Constanţa.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 4031 kg, lapte şi produse lactate – 1263 kg,  peşte şi produse din peşte – 583 kg, ouă – 58 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 62.037 lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii