Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale ale inspectorilor sanitari veterinari pe litoral. Un restaurant și două unități fast-food sancționate

ro

13 Jul, 2017 19:18 3431 Marime text
Azi, 13.07.2017, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017 au verificat modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul şi comercializarea produselor alimentare.

Astfel, au fost verificate 38 de unități localizate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari,  Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

În urma controalelor efectuate, inspectorii au constatat o serie de neconformități, după cum urmează:
-        Manipularea  necorespunzătoare a produselor alimentare;
-        Comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar;
-        Etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
-        Nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și valorifcare a produselor alimentare.

Astfel, au fost sancţionate contravenţional un restaurant, două unităţi tip fast food, trei unităţi tip bufet  și o braserie, cu amenzi în valoare totală de 14.000 de lei.

De asemenea, au fost confiscate şi retrase de la comercializare 24 de kg produse alimentare, improprii consumului uman, cantitate care a fost dirijată către o unitate de neutralizare.

”Vă reamintim că, unităţile aflate în zonele de interes turistic sunt supravegheate şi verificate permanent de către inspectorii sanitari veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017” - au transmis inspectorii sanitar-veterinari. 

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii