Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:31 18 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contracte semnate de SC RAJA SA pentru constănţeni (galerie foto)

ro

16 Feb, 2012 00:00 3020 Marime text
cap_2.jpgÎn prezenţa viceprimarului municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, şi a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Cristinel Dragomir, directorul general al SC RAJA SA, Felix Stroe, a semnat ieri cu constructorii cinci contracte de lucrări, care fac parte din proiectul „Reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în regiunea Constanţa - Ialomiţa", în valoare de 1,07 miliarde de lei.

„Prin semnarea acestor contracte, facem un pas înainte în dezvoltarea proiectului «Reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în regiunea Constanţa - Ialomiţa». Mai mult, aceste investiţii vor crea condiţii mai bune de viaţă pentru români", a declarat directorul general al SC RAJA SA, Felix Stroe. Primul proiect „Extindere Reţele apă/canal - Baba Novac, Tulcei şi staţie de pompare nouă" a fost semnat cu asocierea Al Stom Company SRL - Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH & Co.KG. Acesta va fi executat timp de 18 de luni, iar valoarea proiectului se ridică la 8.988.381,22 lei fără TVA. Proiectul vizează extinderea sistemului de alimentare cu apă prin extinderea reţelei de distribuţie pe o lungime de aproape 10 km, extinderea reţelei de canalizare cu peste 15 km şi construcţia unei staţii noi de pompare ape uzate menajere. Cel de-al doilea proiect - „Extindere Reţele apă - zona Palazu Mare şi 3 staţii de pompare noi ape uzate" - a fost semnat cu Asocierea SC Rominserv SRL - SC Geomarco Construct SRL - SC Grup Romet SA. Durata de execuţie a proiectului este de 18 de luni. Investiţia se ridică la 13.316.203,60 lei fără TVA şi cuprinde: reabilitarea reţelei de alimentare cu apă pe o lungime de aproape 2 km, extinderea reţelelor de distribuţie pe aproape 10 km, extinderea reţelei de canalizare pe o lungime de aproape 24 km şi implicit executarea conductei de refulare pe o lungime de peste 1,5 km, precum şi construirea a trei staţii noi de pompare a apelor uzate menajere. Al treilea contract - „Extindere Reţele apă zona Mamaia şi înfiinţarea a 4 staţii de pompare noi ape uzate" - a fost semnat cu SC Rotary Construcţii SRL. Durata de execuţie a contractului este de 24 de luni şi presupune extinderea conductei de aducţiune apă pe o lungime de 10 km de la puţul P0 până la Năvodari, construirea a patru staţii noi de pompare apă uzată şi colectoare menajere în Mamaia şi extinderea conductelor de refulare cu peste 5 km. Valoarea investiţiei se ridică la 16.510.638,03 lei fără TVA.

Consumatorii din Feteşti şi din Ţăndărei vor avea noi staţii de pompare

raja-raja2.jpg

Contractul de realizare a lucrărilor „Reabilitare front captare şi aducţiune, reabilitare şi extindere reţea de apă, extindere reţea canalizare şi staţii de pompare noi" în Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, a fost semnat cu Asocierea Ludwig Pfeifer Hoch und Tiefbau GmbH & Co.KG - SC Al Stom Company SRL. Contractul are o valoare de 25.592.075,76 lei fără TVA şi o durată de execuţie de 24 de luni. În cadrul acestui proiect se vor reabilitare 7 puţuri forate, 2.977 m de conducte de aducţiune apă, 13.457 m reţea de apă. De asemenea, reţelele de apă vor fi extinse cu peste 2 km, iar cele de canalizare cu peste 28 km. Ultimul din cele cinci contracte - „Reabilitare front captare şi reţea de alimentare cu apă, extindere reţea de canalizare şi staţii de pompare apă uzată menajeră" (Feteşti, judeţul Ialomiţa) - a fost semnat cu Asocierea SC Al Stom Company SRL - Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH & Co.KG şi are durata de execuţie de 24 de luni. Lucrările în valoare de 44.610.357,59 lei fără TVA cuprind reabilitarea a 10 puţuri forate şi a conductelor de aducţiune apă şi distribuţie pe o lungime de peste 17,5 kilometri, extinderea reţelei de canalizare pe o lungime de aproape 80,5 kilometri şi construirea a 9 staţii noi de pompare apă uzată. „Contractele care au fost semnate au fost adjudecate de firmele câştigătoare în urma unor licitaţii internaţionale unde au fost depuse zeci de oferte. În urma semnării acestor contracte, SC RAJA SA a intrat în linie dreaptă în ceea ce priveşte derularea per total a 16 contracte (în valoare de 548,3 milioane lei) din cadrul Programului POS Mediu", a mai spus Felix Stroe. La ora actuală, alte 11 contracte de achiziţie publică de lucrări în valoare de 368,38 milioane de lei sunt lansate pe SEAP, toate fiind trecute de etapa de deschidere a ofertelor şi aflate în faza de evaluare, urmând ca în perioada imediat următoare să se semneze contractele şi să fie demarate lucrările. Tot în viitorul apropiat, 22 de proceduri de achiziţie publică - licitaţie publică deschisă internaţională, în valoare de 342,34 milioane de lei, vor fi lansate pe SEAP pentru atribuirea contractelor de lucrări rămase în Programul POS Mediu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii