Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Continuă procesul de digitalizare la nivelul zonei metropolitane Constanța

ro

10 Oct, 2020 00:00 1546 Marime text
  • Primăria Constanța organizează
    achiziție de servicii de realizare arhivă digitală aferentă proiectului ,,Planificare Strategică Integrată și administrație publică eficientă la nivelul Polului de Creștere Zona Metropolitană Constanța”
  • Contractul presupune achiziţia de servicii specializate de digitalizare arhivă pentru transferarea a minim 900 metri liniari de arhivă fizică, în arhivă electronic
  • Valoarea totală estimată este de 849.600 lei


Primăria Constanța organizează
achiziție de servicii de realizare arhivă digitală aferentă proiectului ,,Planificare Strategică Integrată și administrație publică eficientă la nivelul Polului de Creștere Zona Metropolitană Constanța”.
Contractul presupune achiziţia de servicii specializate de digitalizare arhivă pentru transferarea a minim 900 metri liniari de arhivă fizică, în arhivă electronică. Valoarea totală estimată este de 849.600 lei.

Serviciul de realizare arhivă digitală a documentelor reprezintă procesul de transpunere a acestora, din format hârtie în format electronic (digital), cu păstrarea nealterată a conţinutului acestora, cu scopul de a crea o colecţie de indecşi pentru căutarea şi consultarea documentelor din arhivă, prin asocierea acestora cu unităţile arhivistice şi versiunea digitală a acestora. Pentru regăsirea/consultarea facilă, se vor asocia acestora metadescriptori/indecşi. Activitatea de digitalizare a arhivei presupune parcurgerea următoarelor etape, în ordinea apariţiei lor în procesul de arhivare computerizată: A) Pregătirea unităţilor arhivistice/arhivei, recepţia unităţilor arhivistice/arhivei şi transportul către sistemul de arhivare; B) Arhivarea fizică a documentelor; C) Arhivarea electronică a documentelor. Presupune achiziţia de servicii specializate de digitalizare arhivă pentru transferarea a minim 900 metri liniari de arhivă fizică, în arhivă electronică. Numărul de documente a fost estimat volumetric la aproximativ 900 metri liniari. Nu se ştie cu exactitate numărul de file inscripţionate față verso sau numărul de file diferite de A4, dar s-a estimat că un procent de 20-25%, sunt file mai mari de A4, inclusiv până la A0+ (planșe și hărţi). Din totalul de aproximativ 900 ml., se estimeaza ca aproximativ 90% sunt documente nelegate si 10% documente legate.

Persoanele cu funcție de decizie din cadrul autorității contractante sunt: Decebal Făgădău, Babu Dumitru, Răsăuțeanu Costin Ioan, Dinescu Fulvia Antonela, Frigioiu Marcela, Gheorghe Georgeta, Dobre Oana, Petcu Lenuța, Niță Mihaela, Drăgan Andreea, Merla Viorica Ani, Stan Mihaela, Niculae-Stangă Noni Adrian, Căruntu Eugen, Dragomir Cristina Mihaela și Ţăranu Alexandru. Termen limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 23.10.2020, ora 15:00 în SEAP.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii