Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Container cu deșeuri, în Portul Constanța, ambalate frumos. A fost „o greșeală”

ro

01 Dec, 2020 00:00 2324 Marime text
  • Un nou container cu deșeuri a fost descoperit în Portul Constanța
  • Societatea care a trimis transportul a spus că este „o greșeală”

A trecut ceva timp de la marile containere cu deșeuri care erau descoperite în Portul Constanța. De altfel, în ultima perioadă, nu au mai fost identificate astfel de transporturi de gunoaie prin portul de la Marea Neagră.

Însă, un container-surpriză a fost identificat de gătre Garda de Mediu Constanța. Un transport care trebuia să ajungă la Vrancea era plin cu deșeuri împachetate frumos, pe motiv că trebuia să ajungă la Vrancea la un magazin care vindea haine second-hand. Când au fost verificate pachetele, se vedea clar că sunt deșeuri. Firma din Pakistan care a trimis pachetele în container a spus că a fost „o greșeală”. Descoperirea a fost făcută pe 5 noiembrie, conform reprezentanților Gărzii de Mediu Constanța.



La solicitarea Biroului Vamal Constanța Sud Agigea, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au efectuat verificări împreună cu inspectori vamali și reprezentanți ai Politiei de Frontieră, privind legalitatea unui import de deșeuri textile din Pakistan.

Conform documentelor vamale, deseurile textile aveau ca destinație o societate din județul Vrancea, în vederea valorificării.

În realitate, firma din Vrancea nu deținea instalație de valorificare, fapt pentru care a fost înaintată sesizare penala către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța pentru încălcarea prevederilor legale privind transferul deșeurilor.

Garda Naționala de Mediu nu a permis accesul deșeurilor pe teritoriul României si a dispus returnarea containerului cu deșeuri textile în țara de origine.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii