Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consulul General al Federaţiei Ruse la Constanţa, Mikhail Reva, și-a luat rămas bun „România este o țară bogată, unde trăiesc oameni cu un suflet mare. Constanța este perla Dobrogei“ (galerie foto)

ro

03 Oct, 2014 00:00 2838 Marime text
Cu ocazia încheierii mandatului său în România, Consulul General al Federaţiei Ruse la Constanța, Mikhail Reva, a oferit prietenilor constănțeni o  recepție de rămas bun. Şi de data aceasta, invitaţii au fost întâmpinaţi, la restaurantul Terasa Colonadelor, cu votcă rusească, vinuri alese, icre roșii, plăcinte cu varză și multe alte delicatese tradiţionale rusești.

Printre invitaţii care au participat la recepţia dată de Consulatul General al Federaţiei Ruse s-au numărat Consulul General al Republicii Turcia la Constanţa, Ali Bozçalışkan, Consulul Onorific al Regatului Ţărilor de Jos la Constanţa, Daniel Sorin Coman,  ÎPS Flavian arhiepiscop de Slava Rusă, șeful Serviciului Inspectoratului Municipal de Protecţie Civilă din cadrul Primăriei Constanţa, Ştefan Taran, directorul adjunct al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Nicolae Papadopol,  muftiul Iusuf Muurat, Aurelian Pavel - fost șef la Biroului de Combatere a Criminalității Organizate, alături de soția sa Anca Nedea - managerul hotelului Iakidin Mamaia, profesorul Marian Cojoc, prorectorul Cornel Panait - UMC,  profesorul Aurel Papari - președintele fondator al Fundaţiei şi Universităţii „Andrei Şaguna”, rectorul onorific al Universității „Ovidius“ Adrian Babaru, generalul Constantin Zeca și mulți alții.

O mulțime de flori și o minge, semnată de Gigă Hagi

Invițatii au venit să-și ia rămas bun de la Consulul General al Federaţiei Ruse la Constanţa, Mikhail Reva, oferindu-i diferite daruri, care să-i aminetească de anii petrecuți la Constanța și, desigur,
o mulțime de flori pentru doamna Reva. Aurelian Pavel și soția sa i-au adus o minge de fotbal semnată de regele fotbalului românesc, Gigă Hagi.

„Potențialul de cooperare regională dintre țările noastre nu este epuizat“

„Cei patru ani de activitate mi-au întărit convingerea că România este o țară bogată istoric, unde trăiesc oameni cu o inimă și un suflet mare. Orașul Constanța, perla Dobrogei, are un colorit deosebit, datorită litoralului Mării Negre. Serviciul în calitate de șef al Consulatului General și șederea mea aici au fost interesante și sper folositoare. În ciuda faptului că, momentant, relațiile dintre țările noastre nu pot fi numite senine, Rusia și România sunt legate de tradiții seculare de bună vecinătate și cooperare, de aceea sunt convins că un dialog politic continuu, în cele din urmă, le va oferi dinamica pozitivă, corespunzătoare intereselor și potențialului celor două state. Eu am făcut tot posibilul pentru a contribui la îmbunătățirea relațiilor în diverse domenii de cooperare. În decursul celor patru ani au fost organizate diferite evenimente culturale, concerte, expoziții, vizionare de filme. S-au deschis noi persepective în sfera cooperării educaționale și a colaborării intrenaționale. Consider că potențialul de cooprerare regională dintre țările noastre nu este epuizat și îmi exprim speranța că va continua cu inițiative și idei noi pentru bunăstarea popoarelor țărilor noastre în interesul păcii și stabilității“, a declarat Consulul General al Federației Ruse la Constanța, Mikhail Reva.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii