Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constatarea amiabila de accident, alternativa la un drum la politie

ro

28 May, 2009 03:08 1029 Marime text
Potrivit unui comunicat remis de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, de la 1 iulie conducătorii auto implicaţi în accidente uşoare vor avea la îndemână o procedură mai simplă de constatare a accidentelor. 

Ieri, în cadrul semninarului organizat ieri de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) care a avut ca temă "Constatarea amiabilă de accident. Aspecte legislative şi practice", publicul a fost informat cu privire la o nouă modalitate prin care această nouă metodă se va aplica.

Astfel, procedura de constatare amiabilă va putea fi aplicată pentru accidentele rutiere produse între două vehicule pe teritoriul României, din care au rezultat numai pagube materiale, dacă cei doi conducători auto implicaţi în accident doresc să completeze formularul.

În cadrul întâlnirii s-a evidenţiat faptul că această nouă alternativă va simplifica circuitul administrativ obţinerii de către persoana prejudiciată a despăgubirii la care este îndreptățită în baza asigurării RCA. În cazul în care o daună este avizată la societatea de asigurare în baza formularului Constatare amiabilă de accident, societatea avizată îndeplineşte formalităţile de deschidere a dosarului de daună, de constatare a pagubelor şi eliberează documentul de introducere în reparaţie, fără a mai fi necesar procesul verbal al poliţiei.

Organizatorii seminarului au mai scos în relief faptul că utilizarea formularului de constatare amiabilă de accident nu este o obligaţie pentru conducătorii implicaţi în accident, fiind doar o alternativă la procedura actuală. Astfel suntem scutiţi de un drum la poliţie.

La eveniment au fost prezenţi preşedintele şi vicepreşedinte CSA Angela Toncesu şi Constantin Buzoianu, dar şi directori de specialitate din cadrul CSA precum şi reprezentanţi ai Direcţiei Poliţei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, ai Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti, ai societăţilor şi brokerilor de asigurare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii