Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:56 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeni participanți, în Bulgaria, la ceremonia de comemorare a eroilor căzuți la Turtucaia (galerie foto)

ro

07 Sep, 2020 20:13 1730 Marime text
  • Ceremonia a fost organizată de Primăria Tutrakan, cu participarea Marinei Militare din Bulgaria, a Bisericii Ortodoxe Bulgare și a oficialităților din Bulgaria.
 
A avut loc la Turtucaia (azi Tutrakan, în Bulgaria) ceremonia de comemorare a eroilor căzuți in luptele din Primul Război Mondial.

Au murit aproximativ 5.000 de eroi români, dintre care numai unul este așezat într-un mormânt individual, restul, dormind somnul de veci în gropi comune.

Din România am fost doar câteva persoane, care merg  an de an.  Aceștia sunt membri ai Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități, Sucursala Constanța, și ai Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria“, filiala județeană Constanța, se arată într-un comunicat.


A fost depusă o coroană de flori și aprinse lumânări, atât la mormântul ofițerului român, cât și la gropile comune ale eroilor români.

Pierderea unor vieți este tragică, însă și mai tragic ar fi dacă nici măcar noi, cei din prezent, nu i-am pomeni cum se cuvine! Lumânările au fost aprinse în numele tuturor românilor ce au strămoși în acel loc!  Dumnezeu să îi ierte!, se mai arată în comunicat.


Ceremonia a fost organizată de Primăria Tutrakan, cu participarea Marinei Militare din Bulgaria, a Bisericii Ortodoxe Bulgare și a oficialităților din Bulgaria.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii