Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:24 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanca Daria Kraus, micuța campioană care luptă în fiecare zi Care este următoarea competiție la care va participa (galerie foto)

ro

15 Oct, 2019 13:24 1961 Marime text

Elevă în clasa a V-a la Liceul Teoretic „Decebal” Constanța și membră a Clubului Sportiv „Marina” Constanța, Daria Kraus face senzație pe podiumul competițiilor naționale și internaționale.

În urmă cu o lună, sportiva a obținut titlul de vicecampioană mondială la Ju-Jitsu, la categoria U14 - 44 kg, după ce a ocupat locul secund, pe podium, la World Cup Balkan Open 2019, desfășurat la București.

Chiar dacă debutul în sport l-a avut la 6 ani, cu înotul și baschetul, Daria si-a descoperit adevarata pasiune pentru artele marțiale la vârsta de 8 ani, când în clasa ei 3 sensei îmbrăcați în kimono au facut o demonstratie scurtă de câteva minute.

A început antrenamentele la sfârșitul anului 2015 iar un an mai târziu primea Diploma de Recunoaștere a Unei Bune Pregătiri și a Respectului față de Spiritul Artelor Marțiale, după ce participase la primul concurs- Cupa Corysan de Ju – Jitsu.

Daria a înțeles că antrenamentele îi oferă o bună pregătire pentru viață: siguranță și încredere în forțele proprii, puterea de a-si învinge teama de adversar și de eșec, disciplină, viteză de reacție, gândire pozitivă.


Micuța sportivă are o personalitate puternică. „Este foarte rebelă dar în același timp puțin timidă cu persoanele din exterior, îi place să-i ajute pe ceilalți, face voluntariat cu grupele mai mici iar sensei (Dan Marian Ungureanu) spune ca are calități de lider”, a declarat Lăcrămioara Vizireanu, mama Dariei Kraus.


În cei trei ani de când participă la competițiile de Ju-Jitsu, Daria a adunat deja o colecție considerabilă de premii, diplome și trofee. În anul 2018, a obținut titlul de vicecampioană la Balcaniada din Atena la categoria U12 ani – 36 kg iar la Campionatul European din Amersfoort, Olanda, a cucerit titlul de campioană europeană, la categoria U14 – 40 kg, fiind desemnată cel mai bun sportiv al Clubului „Marina” Constanța.

De asemenea, la campionatele naționale din 2018 și 2019, a obținut titlul de dublu campioană națională la categoriile U 12 ani și U 15 ani, cât și la U 14 ani – 40 kg și U 16 ani – 44 kg.

În spatele performanțelor obținute, se ascund sute de ore de antrenamente. „Noi nu putem să ne bucurăm de rezultate pentru că ne pregătim de o altă competiție. Este o cursă continuă, programul este foarte încărcat. Daria face patru antrenamente pe săptămână iar pe timpul verii două antrenamente pe zi”, a precizat mama Dariei.


Micuța campioană se pregătește intens pentru Cupa CSM și Cupa României la Ju -Jitsu care va avea loc luna viitoare la Sfântul Gheorghe.

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii