Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa va avea un nou parc. Intenţia nu este a Primăriei, ci a unui investitor privat

ro

22 Apr, 2016 00:00 3288 Marime text


Lipsa acută a parcurilor este o problemă tot mai apăsătoare a Constanţei de astăzi. După ce mai multe spaţii verzi şi chiar parcurile au fost măcelărite în ultimii ani de apariţia unor construcţii „megalitice” de beton, ajunşi la capătul răbdării, constănţenii tânjesc după o oază de recreere.
 
Astfel că, dacă municipalitatea nu face parcuri, fac investitorii privaţi. Unul dintre aceştia este firma Novanis Conf SRL. Ieri, compania a obţinut certificatul de urbanism, valabil 24 de luni, pentru construirea unui parc recreativ cu diverse facilităţi de agrement, prin realizarea unui „imobil P+1E - sală de sport, imobil P - sală de sport, terasă parter, loc de joacă și împrejmuire teren”.
 
Adresa viitorului parc recreativ nu este  specificată, dar acesta va fi amenajat pe parcela A563/3, lotul 1/1, loturile nr. 11,12,15 din Constanţa, adică undeva spre ieşirea din Constanţa către Lazu. Propunerea este cu atât mai interesantă cu cât vine de la o firmă care are ca obiect de activitate „comerţul cu amănuntul al ziarelor şi al articolelor de papetărie, în magazine specializate”, societate care deţine lanţul de papetării Novanis.


 
Cel mai probabil, viitorul parc nu va fi unul în adevăratul sens al cuvântului, cu spaţii verzi şi alei de promenadă, ci unul tematic, precum Gravity Park. Oricum, într-o perioadă în care cei mai mulţi investitori privaţi vor să îşi maximizeze profitul construind pe terenurile lor blocuri sau spaţii de birouri, intenţia de a face altceva este bine-venită.
 
Potrivit datelor la zi de la Registrul Comerţului, în firma Novanis Conf SRL, înfiinţată în anul 1993, asociaţi sunt Panait Cornel Novac, născut în 1962, la Constanţa (49%), şi Sonia Novac, născută în 1967, la Medgidia (51%), aceasta din urmă fiind şi administratorul firmei.  Panait Cornel Novac mai este asociat şi în UDP Distribuţie Papetărie SRL, din Bucureşti, dar nu are nicio firmă în administrare. Sonia Novac administrează însă, pe lângă Novanis Conf SRL, şi Regal Design SRL şi Distribuţie Papetărie SRL.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii