Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Constanţa, trezeşte-te!” Străzile Constanţei au fost luate cu asalt de proteste (galerie foto + video)

ro

05 Nov, 2015 00:00 3128 Marime text
 
După cele trei zile de doliu naţional, mii de oameni au ieşit, aseară, din nou, în stradă. În frunte cu Bucureşti, unde s-au adunat peste 30.000 de persoane, celelalte oraşe din ţară au contribuit la scrierea unei noi pagini din istoria României. Constanţa nu a făcut excepţie.
 
Rezultatele  protestelor au început să apară încă de ieri, când premierul Victor Ponta și primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, şi-au anunţat demisia. Însă românii nu s-au declarat mulţumiţi cu aceste rezultate, dorind o schimbare radicală a clasei politice.
 
În acest context, constănţenii au anunţat, ieri, pe o reţea de socializare, că vor protesta la rândul lor, în solidaritate cu victimele din club Colectiv, dar și pentru a cere organizarea de alegeri anticipate. „Dacă îţi pasă, ieşi din casă! Dacă eşti revoltat pe Facebook, fii revoltat şi în realitate! Nu pot cumpăra toate Generaţiile!!! Vino şi TU !!! Corupţia încă ucide!!! Ne vedem în faţa Prefecturii, iar la ora 20.00, ieşim în stradă în marş!”, se scria, ieri, pe Facebook. S-au ţinut de cuvânt, protestul lor pornind din faţa Prefecturii Constanţa.  

„Constanţa, trezeşte-te!”

Aseară, au ieşit în stradă constănţeni de toate vârstele, de la adolescenți până la bătrâni. Printre dorinţele lor se numără „alegeri anticipate şi Parlament cu 300 de parlamentari, Guvern de tehnocraţi, demisia lui Victor Ciorbea, vot prin corespondenţă, dar şi anchetarea tuturor celor implicaţi la mineriade”.

S-a ţinut un moment de reculegere în fața restaurantului Beirut şi nu au fost înregistrate incidente. Constănţenii au scandat „Colectiv, Colectiv”, „Constanţa, trezeşte-te!”, „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!” şi „Veniţi cu noi!”.

Românii, uniţi de dorinţa schimbării

Manifestații similare s-au desfăşurat, aseară, în mai multe orașe din țară. La Cluj Napoca, peste 1.000 de oameni au fost în stradă şi au pornit în marş prin oraş. În jur de 100 de persoane au participat, miercuri seară, pe străzile orașului Tulcea, la un marș de solidaritate cu familiile victimelor incendiului înregistrat în urmă cu o săptămână în clubul bucureștean Colectiv.
 
Şi la Braşov au fost aproximativ 2.000 de persoane în stradă. De asemenea, peste 1.000 de oameni au participat la un miting în Craiova. Timişorenii au blocat o bandă de circulaţie pe bulevardul Mihai Eminescu, în faţa clădirii Primăriei Timişoara, iar apoi s-au îndreptat spre Catedrala Mitropolitana, strigând „Vrem spitale, nu catedrale!". S-au alăturat protestelor şi locuitorii oraşelor Deva, Botoşani, Piteşti, Târgu Jiu.
 
Oamenii, uniţi de durere şi dorinţa de schimbare, au strigat „România, trezeşte-te!", „Jos corupţia!", „Jos sistemul mafiot!", „Iohannis, ai o singură şansă!", „Nu mă cumperi cu două demisii!", „Corupţia ucide!".
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii