Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:08 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Salvator în timpul liber! Plt. mj. Petrică Rusu a ajuns primul la teribilul accident produs joi seara

ro

30 Jan, 2021 16:52 3140 Marime text
  • Plutonier major Petrică Rusu din cadrul ISU Constanța a fost primul care a acordat ajutor în teribilul accident produs joi seara, pe strada Constantin Sandu-Aldea.
  • Acesta se afla în timpul liber și a fost anunțat de soția sa că un accident s-a produs a coltul străzii unde aceștia locuiesc.

ISU Constanța a relatat totul pe pagina de Facebook:

„Colegul nostru, plt.mj.Rusu Petrică a fost sunat de soție ca la coltul străzii unde locuiesc s-a întâmplat un accident cu o masina răsturnata. Fără să stea pe ganduri a pus o geaca pe el si ghete in picioare,fugind spre zona indicata.
Acolo mai multe persoane țineau de masina rasturnata pe lateral, sprijinita intre un copac si un stalp cu cabluri electrice.

A vazut prima victima si sustinand capul acesteia, a reusit impreuna cu oamenii din jur sa il scoata din masina. Apoi i-a spus soției sa ii sustina capul pana la ajungerea ambulanței,dupa care s-a intors la masina si pe partea șoferului, prins in centura, era un alt tânăr.

A taiat centura dupa ce a vazut ca isi trage picioarele spre el si le poate mișca, si l-a scos pe geam impreuna cu cei de acolo. Ulterior,l-a intins pe asfalt si a rugat o alta persoană sa ii susțina capul,intre timp au sosit si colegii care incadrau echipajul de prim ajutor si un echipaj saj, si Descarcerarea. Colegul nostru s-a intors la mașină si persoana din dreapta față avea picioarele prinse in bord.
I-a susținut corpul pana s-a reușit decopertarea plafonului , luându-i pulsul la gât si vorbind cu el,impreuna cu colegii de pe Descarcerare au reușit sa il imobilizeze si sa il puna pe targa lopata si apoi fiind predat echipajului SMURD C.

FELICITĂRI! Mereu salvatori!”, a transmis ISU.

https://www.ziuaconstanta.ro/https://www.ziuaconstanta.ro/images/stories/2021/01/28/144362018-153599459750200-1058803601394962597-n.jpg
Cum s-a produs accidentul

Joi, în jurul orei 17.20, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier la intersecția străzilor Alba Iulia cu Alexandru Constantin Aldea din municipiul Constanța.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de un bărbat, de 19 ani, care ar fi intrat în coliziune cu un copac, iar apoi s-ar fi răsturnat și ar fi intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat public.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto și a pasagerului din față, precum și vătămarea corporală gravă a unui alt pasager, de 17 ani.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Iliescu.

Citește și: Constanța: O mașină a intrat în stâlp pe strada Constantin Sandu-Aldea. Trei victime, dintre care una încarcerată (video)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii