Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:11 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Primul weekend cu „Seri de teatru și muzică la Pontul Euxin“, la final. Cine sunt câștigătorii secțiunii „Teatru studențesc la Pontul Euxin” (galerie foto)

ro

09 Aug, 2021 15:46 2192 Marime text
  • Festivalul „Serilor de teatru și muzică la Pontul Euxin” continuă până pe 29 august, în fiecare zi de vineri, sâmbătă și duminică, de la ora 21.00. Urmează „serile“ profesioniștilor, fără structură competițională.
Primul weekend al festivalului „Serilor de teatru și muzică la Pontul Euxin”, eveniment care se desfășoară în aer liber, în perioada 6-29 august, la Amfiteatrul din Parcul Tăbăcărie, s-a încheiat cu multe aplauze și o festivitate de premiere.

După un weekend plin de emoții și cu mult entuziasm, din care nu au lipsit nici spectacolele, dar nici atelierele de lucru cu public, studenții de la cele patru universități de țară în care se studiază Arta Actorului și-au primit răsplata.
 
Premiile secțiunii de concurs „Teatru studențesc la Pontul Euxin“ au fost acordat de un juriu format din profesori ai celor patru școli de teatru înscrise în festival: prof. univ. dr. Daniela Vitcu - decan Facultatea de Arte, Universitatea „Ovidius“ Constanța, conf. univ. dr. Oana Botezatu Sandu - Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, conf. univ. dr. Mihaela Sîrbu - Universitatea Națională de Artă Teatrală din Cinematografică (UNATC) „I. L. Caragiale” București, prof. univ. dr. habil. Daniela Lemnaru - Universitatea de Arte din Târgu Mureș și prof. univ. dr. Radu Niculescu - Facultatea de Arte, Universitatea „Ovidius“.
 
Iată palmaresul ediției 2021, la secțiunea „Teatru studențesc la Pontul Euxin“:
  • Premiul pentru cel mai bun spectacol: „Îngerul M“- Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași
  • Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal feminin: Mălina Bobeș - Universitatea de Arte din Târgu Mureș
  • Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal masculin: Laurențiu Ologeac - Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București
  • Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar feminin: Raluca Cheleșu - Universitatea „Ovidius” din Constanța
  • Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar masculin: Alexandru Bodron - Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași. 
Cele patru spectacole care au intrat în concurs sunt: vineri, 6 august,  spectacolul de teatru-dans „Nocturn Tango“ - Universitatea „Ovidius“ Constanța, sâmbătă, 7 august - „Întoarcerea de acasă“, de Ștefan Caraman - Universitatea de Arte din Târgu Mureș și „Îngerul M”, de Oana Sandu - Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, 8 august - spectacolul-coupé: „Pe jos“ de Slawomir Mrozek/ „Pe autostradă“, de Neil LaBute  - Universitatea Națională de Artă Teatrală din Cinematografică „I. L. Caragiale” din București.
 
Festivalul „Serilor de teatru și muzică la Pontul Euxin” continuă până pe 29 august, în fiecare zi de vineri, sâmbătă și duminică, de la ora 21.00. Urmează „serile“ profesioniștilor, fără structură competițională.

Evenimentul este organizat de Oțeleanu Ioana Cătălina PFA și finanțat de Primăria Municipiului Constanța fiind un proiect de Interes General Finanțat din Fonduri Nerambursabile, fonduri alocate prin contractul de finanțare nerambursabilă nr. 146224/23.07.2020. Valoarea totală a proiectului este de 280.000 lei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii