Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:51 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. IPS Teodosie a sosit cu Sfânta Lumină în Portul Tomis „În această perioadă de pandemie, Lumina vine să risipească întunericul“ (galerie foto + video)

ro

19 Apr, 2020 01:10 5373 Marime text
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a sosit cu Sfânta Lumină în Portul Turistic Tomis, iar de acolo a mers, pe faleza Cazinoului Constanța, până la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, unde a efectuat slujba Învierii.

Iată că avem Lumină în 2020. În această perioadă de pandemie, Lumina vine să risipească întunericul. Mântuitorul Hristos ne-a spus: «Eu sunt Lumina lumii. Cine vine după mine nu va umbla în întuneric, ci va avea Lumina vieții». Am așteptat această lumină cerească, ce ne poate aduce izbăvire din orice primejdie, să ne alunge frica, să ne aducă bucuria. De aceea, mă bucur că și anul acesta am avut parte de Lumină. Se vestea că nu mai vine Lumina. N-am crezut! Dumnezeu nu ne dezamăgește niciodată și nu ne lasă din brațele Sale! Ne-am rugat cu sute de mii de oameni și, iată, Lumina a venit mai devreme decât altă dată. Dumnezeu ne încurajează să credem în ajutorul Lui. Să fim sănătoși și Paștele acesta să aducă Lumina în sufletele tuturor care se află și în carantină, și în izolare, și în frică și în tot felul de nevoi și de necazuri, pentru că, iată, Lumina ajunge la fiecare casă, la fiecare creștin. Rămâne o mărturie a Paștelui 2020. Lumina este energia lui Dumnezeu. Când o ai, biruiești orice rău și orice întineric. Doamne ajută, Hristos a înviat!, a fost mesajul  IPS Teodosie, în Portul Tomis, la sosire.  

 

Iubiți credincioși, din noaptea aceasta să fiți mai încrezători, mai optimiști, mai aproape de Dumnezeu, mai aproape unii de alții, nu fizic, dar spiritual. Dacă nu ne iubim, înseamnă că nu primim Lumina. Dumnezeu este iubire. Iubindu-ne, ajutându-ne, fiind o familie, vom birui și coronavirus, a mai spus Arhiepiscopul Tomisului.    


Prima parte a slujbei a început în fața Catedralei arhiepiscopale, după recomandările Patriarhiei Române.

Ulterior, IPS Teodosie și clerul au intrat în catedrală pentru a săvârși restul Canonului Învierii și Sfânta Liturghie.

După intrarea clerului, ușile catedralei s-au închis, slujba fiind săvârșită conform ordonanțelor militare, fără prezența credincioșilo, și transmisă online pe pagina oficială de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului, precum și de către partenerii media.



Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii