Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. Comerţul ilicit și nepăstrarea curăţeniei, sancţionate de poliţiştii locali (galerie foto)

ro

07 Oct, 2019 12:39 1816 Marime text

În perioada 05- 06 octombrie 2019, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au aplicat 244 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 50.780 lei.

Redăm, cu titlu de exemplu, câteva dintre abaterile constatate în ultimele 48 de ore și care sunt prevăzute de actele normative menționate mai jos:

Au fost înregistrate 23 de fapte antisociale privind nemenținerea curățeniei pe domeniul public respectiv depozitarea unor deșeuri în alte locuri decât cele special amenajate și aruncarea unor resturi de țigară, ambalaje, coji de semințe pe domeniul public, fapte ce contravin H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța.

Deasemenea, în ceea ce privește respectarea prevederilor Legii nr.12 / 1990 - privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, în data de 6.10.2019, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală în colaborare cu inspectori din cadrul DSVA Constanța au verificat comerțul stradal din perimetrul aferent pieței agroalimentare Brick, ocazie cu care au depistat 3 persoane care efectuau acte de comerț neautorizat.

Acestea au fost sancționate contravențional cu amendă totală de 1500 lei, fiind dispusă sancțiunea complementară de confiscare a bunurilor destinate/folosite la săvârșirea contravenției, respectiv: 32 de kilograme de legume /fructe și 116 produse nealimentare, uzate, neetichetate, fără documente de proveniență și improprii comercializării.

Astfel de acțiuni se vor desfășura în mod periodic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare.

Pentru evitarea incidentelor nedorite și a oricăror situații de natură să tulbure siguranța și ordinea de drept a constănțenilor, Direcția Generală Poliția Locală solicită cetățenilor să semnaleze faptele de natură antisocială la numerele de telefon 0241/484205 sau 0799/606142(WhatsApp), iar dispecerul de serviciu va trimite un echipaj pentru verificarea celor sesizate.

Numai împreună putem asigura un climat public civilizat în municipiul Constanța!

Sursa foto:
Poliția Locală Constanța 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii