Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Ceremonie de depunere a jurământului militar pentru noua generație de marinari

ro

21 Oct, 2021 15:19 1495 Marime text
  • Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, din Constanța, organizează o ceremonie de depunere a jurământului militar pentru 160 de studenți și elevi militari, din anul I, vineri, 22 octombrie 2021.
 
De la începutul lunii septembrie până în prezent, elevii și studenții au parcurs un modul de pregătire militară generală pe care l-au finalizat cu o ședință de tragere cu armamentul de infanterie din dotare. După depunerea jurământului, aceștia vor parcurge programele de pregătire profesională, în domeniile de studiu pe care le-au ales.
 
Ceremoniile vor fi organizate separat, la sediile celor două instituții de învățământ. În cadrul acestora, vor participa contraamiralul de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru, reprezentantul conducerii Statului Major al Forțelor Navale, reprezentanți ai instituțiilor beneficiare de cadre militare din sistemul național de apărare, iar din partea elevilor și studenților marinari vor fi prezenți părinți, rude și prieteni, cel mult doi aparținători de persoană.
 
Ceremoniile se vor desfășura cu respectarea condițiilor impuse în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2. Participanții vor fi nevoiți să prezinte dovada vaccinării, a unui test COVID negativ sau a trecerii prin boală.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii