Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța ARCA va prezenta EcoRocket primul satelit românesc, cu o rachetă proiectată și construită integral în România

ro

26 Jun, 2021 11:52 1683 Marime text
ARCA va prezenta EcoRocket în data de 27 iunie 2021 în Piața Ovidiu din Constanța. Publicul constănțean și turiștii vor putea vizita și realiza fotografii cu vehiculul de lansare. Deasemenea, publicul va putea interacționa cu echipa de proiectare și lansare EcoRocket.

Potrivit unei postări pe Facebook a celor de la Lansăm România, ARCA a dorit să realizeze acest eveniment pentru a permite publicului să vadă pe viu vehiculul de lansare înaintea intrării în baza navală pentru începerea operațiunilor de antrenament pentru lansare.

Asociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică (ARCA) va lansa luna aceasta  primul satelit românesc, cu o rachetă proiectată și construită integral în România. Până în prezent, ARCA a lansat două rachete stratosferice, patru baloane stratosferice la scară largă, inclusiv un balon de tip cluster și a primit două contracte guvernamentale cu guvernul român și un contract cu Agenția Spațială Europeană. Actualmente se ocupă de construirea EcoRocket – o rachetă semi-reutilizabilă, alimentată cu abur. Conform "Lansăm România", ţara noastră va deveni a 11-a ţară din lume care şi-a lansat propriul satelit şi a doua din Uniunea Europeană, după Franţa.

În premieră, EcoRocket se va lansa de sub mare, printr-o procedură în premieră. Astfel se obţine o flexibilitate excepţională, prin posibilitatea de lansare din orice mare sau ocean, fără a exista dependenţa de o rampa de lansare fixă. 

EcoRocket a fost testată pe 10 iunie de către ARCA cu succes în cadrul Misiunii 6. Astfel, s-a stabilit că, la o înălțime de 90m se va porni și motorul de aterizare timp de 7 secunde, ceea ce va frâna vehiculul la o viteza de 2m/s înainte de amerizare.

Sursa foto: Facebook/Lansam Romania
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii