Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța ANSVSA a lansat „Comandamentul Sezon Estival 2021“. Controale în restaurante, pizzerii, cantine, fast-fooduri și patiserii

ro

17 Jul, 2021 16:55 2258 Marime text
  • Echipele de control astfel constituite, vor acționa în şapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – Vama Veche.
Astăzi, 17 iulie, la Constanţa, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (A.N.S.V.S.A.) a lansat „Comandamentul Sezon Estival 2021“  
,în prezența conducerii instituției și a reprezentanților Instituției Prefectului județului Constanța.

În cadrul Comandamentului vor acţiona, în perioada 17 iulie – 30 august, echipe de control alcătuite din inspectori din cadrul Serviciului de Control Oficial Siguranţa Alimentelor, Circumscripții Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Oficiale şi inspectori delegaţi de la DSVSA judeţene, în serii de câte două săptămâni.

Obiectivele acestor controale vizează atât respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul şi comercializarea produselor alimentare, dar și a măsurilor care se aplică pe durata prelungirii stării de alertă, pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19, în corelare cu relaxarea măsurilor aplicate operatorilor economici din domeniu.

Controalele oficiale vor fi realizate în unități de vânzare cu amănuntul înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranță alimentelor din categoria: tabere școlare, restaurante, pizzerii, cantine, fast-fooduri, laboratoare de cofetărie, cofetării, patiserii, pensiuni turistice, unitati tip catering, puncte gastronomice locale, etc.

Echipele de control astfel constituite, vor acționa în şapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – Vama Veche.

Scopul constituirii Comandamentului Sezon Estival este de a asigura turiștilor un nivel ridicat de protecție, astfel încât aceștia să poată consuma produse alimentare în condiții de igienă și siguranță pentru a preveni toxiinfecțiile alimentare.

Pentru eficientizarea activităților de control și asigurarea unui climat de siguranță alimentară pentru consumatori, inspectorii ANSVSA vor participa și la acțiuni comune cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu responsabilități în domeniu.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii